Süper Lig | Oyuncu tercihlerinin önemi

Süper Lig'in 13.haftasında Galatasaray ile Aytemiz Alanyaspor, İstanbul'da karşı karşıya geldi. Maçı Galatasaray, Yasin Öztekin ve Gomis'in golleriyle 2-0 kazanmasını bildi.Galatasaray'da cezalı Sofiane Feghouli, sakatlığı bulunan Denayer eksik isimlerdi. Maçın başında ise Tolga Ciğerci sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartılmıştı.

Tudor, ilk 4 haftaya benzer bir kadro sürmüştü. Maça Galatasaray önde adam adama pres ile başladı. Amaç oyunu olabildiğince öne yıkmak ve erken golü bulma çabasındaydı. Rodrigues'in yeniden kadroda yeniden şans bulması ile Galatasaray oyunu tekrardan kenarlar üzerinden oynamaya başladı. Yasin gibi net kenar oyuncusu ile oynayınca sol tarafında biraz daha etkinlik kazanacağı görüşündeydi ama beklenen olmadı. Yasin savunma da görevlerini yerine getirdi ancak sol kenara hareketlik getirdiğini söyleyemem. Tolga ve Fernando'nun yokluğunda ise orta sahada özellikle ikinci yarıda büyük boşluklar verdi. Tolga'yı sadece çok koşuyor ile yorumlamayı yanlış buluyorum. Galatasaray'ın tercih ettiği oyuna katkısı büyük. Orta saha da Belhanda'nın daha özgür olması sağlamak için önemli en basitinden. Rakipler adına tehdit olmadığı iddiası da yanlış çünkü ceza sahası ve çevresine bu kadar zorlayan bir oyuncu her zaman rakip adına tehdittir. Yasin'in ise bugün orta sahaya yaptığı yardım önem kazandı, bu sebeple. İlk yarının sonunda en çok koşan futbolcu Yasin olmuştu.

Badou Ndiaye geçmiş haftalara göre daha özgür olması ceza sahası koşularını arttırması Galatasaray'ı hücum anlamında rahatlatıyordu ancak set oyununda sağa bağımlılığı çözememişti, Galatasaray. Transfer olmadan da pek çözüleceğe benzemiyor. Linnes ve Latolevici'nin nitelik olarak yetersizliği sorun yaratıyor. Tudor da bu sorunu pek çözebilecek gibi durmuyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.