Abdürrahim Albayrak: Galatasaray'ı satan oyuncular gördüm..

Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdurrahim Albayrak dün akşam TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü adlı programa katıldı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yöneticilik yaptığı zamanda olsun, takımına dışardan destek verdiği zamanda olsun, Sarı Kırmızılı camianın en renkli simalarından biri olan Albayrak, çok önemli konulara değindi.

Albayrak'ın açıklamalarının önemli kısımları şu şekilde..
Galatasaray'da çok ciddi bir hoca problemi var. Başarı, kenetlenerek gelir. Ben malzemecinin de, çaycının da sorunlarını dinlerdim. Tercümanların bile dertlerini dinlerdim. Şu an Mert kardeşim var. Madrid'e gitti, Arda götürmüştü. Ben gidip aldım onu. Kıyamadım, evladımsın dedim. Gittim onu oralardan aldım. Arda'nın tercümanlığını bırakıp, Türkiye'ye geldi. Biz gece gündüz çalışıp bir ekip oluşturmuştuk. 

Galatasaray'ın teknik direktörü, oyuncularını nasıl satar ya? Atmosferden korktu diyor. Bu Galatasaray'ın futbolcuları Barcelona, Liverpool önünde oynadı. Bugüne kadar böyle bir şey duymadım. Hiçbir teknik adam diyemez bunu. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Hele o Cenk Tosun... Olağanüstü yetiştirmiş kendini. 10 numara bir futbolcu. Beşiktaş güzel oynadı. Beşiktaş'a bir şey demiyorum zaten. Tabii ki muhteşem bir statları var. Beşiktaş, bizim stadımıza geldiğinde Şenol Güneş'in atmosferden çekindik diyeceğini sanmıyorum. Tudor, iyi bir çalıştırıcı. Ama taktik konusunda benim gözümde sıfır. Oyuncuların hepsinin Tudor'u sevdiğini söylemek mümkün değil. Tudor'a gelene kadar yönetimin de büyük hataları oldu. Bıraktığımız Galatasarayı'ı istiyorum. Biz bıraktığımız sene 3 kupa alarak bıraktık. Türkiye'de almadığımız kupa kalmamıştı.

Prandelli zamanında yemekhaneye girdim, tüm oyuncular kafalarını eğmiş yemek yiyorlardı. Kimse, kimsenin yüzüne bakmıyordu. Ben geldim, herkes ayağa kalktı gülmeye başladı. Prandelli, Cenk Ergün'e kim bu demiş. Eski yöneticimiz çok severler demiş. Cenk'e dedim ki biz boşuna gidiyoruz maça, kaybederiz. Yenildiğimiz bir maç sonrası soyunma odasına indim. Dedim ki herkes Florya'ya gelecek. Birisi çıktı, işim var dedi. Ne işi, aranızda günde 17 bin Euro alanlar var dedim. Prandelli, bana bu takımdaki herkesi göndermek lazım dedi. O an kafamda sildim. Herkesi göndereceğimize, onu göndermek daha kolay. O beğenmediği aslanlar, sene sonu şampiyondu. İyi ki gelmişsin bana dedi futbolcular.

Son geldiğim dönemde Sneijder ve Sabri kavgası vardı. Geldiğimizde Sabri tribündeydi. Sabri'yi kazandırdık, sağ beke koyduk. Takımda sağ bek yoktu. Melo, bana mesaj attı giderken. Sen yoksan beni burada yerler dedi. Öyle gitti. Biz, kenetlendiğimizde Türkiye'de kaldırmadık kupa bırakmıyorduk. Melo, Riera'yı dövdü. Baya baya dövdü. Terlikleri de çıkarmış, baya bir benzetmiş Riera'yı. Fatih Terim normal olarak ikisini de kadro dışı bırakmış. Ali Dürüst, bu işi halledersen sen halledersin dedi. İkisinin de kadro dışı kalacak olmasının en büyük zararı Galatasaray'a olurdu. Elimde çikolatalarla birlikte evlerine gittim. Konuşturdum, barıştırdım onları. Fatih Terim nasıl başardın dedi. Bu benim işim hoca dedim. Fatih hoca haklı ama benim onları kazandırmam lazım. Ben onları kazanmalıyım. Eğer şampiyon olacaksak kazandırmalıyım. Ali Dürüst sonra bana teşekkür etti.

Galatasaray başkanı, Fatih Terim'e gidip Galatasaray'ın sana ihtiyacı var derse Fatih Terim, para bile konuşmaz. Fatih Terim, Galatasaray'ın başında bir hoca varken başkanı arayıp, geliyorum ben demez. Fatih hoca ile temas olduğunu da sanmıyorum. Galatasaray, Tudor'u göndermek için geç kaldı. Son iki maçın yıldızı Yasin. Beşiktaş maçına bakıyoruz, kadroda yok. Biz geldiğimizde Fatih Terim'e gitmiştik hemen. İyi ki geldi, üst üste 2 sene şampiyon oldu. Ünal Aysal, biz varken 2-3 kere Fatih Terim'i göndermek istedi. Hep karşı çıktık. Ünal Aysal'ın etrafındaki arkadaşları, Galatasaray'a en büyük zarar verenler oldu. O dönem çok iyi kadro çıkarmıştık. 5-6 sene üst üste şampiyon olurduk.

Alınan oyuncuların çok yaşlı olduğunu düşünüyorum, birçoğunu almazdım. Çok büyük masraflar. Siz Sabri'yi yaşlı diye gönderiyorsunuz, aldığını adama bakın. Hakan Balta'nın benden bir kere para istediğini duymadım. Şu an altyapıda. Selçuk ve Burak da istemedi. Galatasaray'ın evlatları bunlar. Biz, şimdi Beşiktaş'ta oynayan Pepe'yi transfer etmek istemiştik. Hocanın istediği önemli oyuncular vardı. Pepe, o dönem Real Madrid ilk 11'inde banko oynuyordu. 2015 yılıydı. Real Madrid başkanı aman oyuncu duymasın, kafası karışmasın dedi. Galatasaray'ın o dönem Pepe'yi alacak gücü vardı. Dani Alves ile %95 anlaşmıştık. Biz yönetimde göreve devam etseydik Dani Alves, Galatasaray'ın sağ beki olacaktı. Sadece alacağı bir komisyonda yükseklik vardı. Onun dışında her konuda anlaşmıştık.

Galatasaray yenilebilir. Her takım yenilebilir. Barcelona, kendi sahasında berabere kaldı. PSG, yeni çıkmış bir takıma yenildi. Bunlar var futbolda. Beni en çok üzen oynanan o futbol. Bunu hazmedemiyorum. Bu bizim Galatasarayımız değil. Başka bir şey var. En çok üzüldüğüm şeylerden birisi de çok sevdiğim Muslera'nın ilk golden sonraki yüz ifadesi. İlk defa Galatasaray'ın bir maçı hemen bitsin diye dua ettim. Böyle bir Galatasaray görmedim ben. Bir taraftan Quaresma, diğer taraftan Babel geliyorlar. O maçta sağ beke Sabri, sol beke Hakan Balta'yı koy. O takımdan katbekat daha iyi oynardı.

Galatasaray'ı satan oyuncular gördüm. Florya'ya gittim, Galatasaray'da çalışan, Galatasaray'ın ekmeğini yiyen bir arkadaş, Galatasaray'ın kadrosunu, kız arkadaşının çalıştığı yere, dışarıya sızdırıyordu. Tahtada yazılan 11'i başkasına söyleyen futbolcu gördüm. Bizim yatak odamız dediğimiz yerdeki bilgileri, dışarı sızdıran vardı. Sen nasıl bir hainsin dedim. Ben varken böyle hainler yoktu takımda. Hemen gönderdim takımdan. Uçağa bindik, bu uçaktan ya ben ya o iner dedim. Ben ihanet eden adamı tutmam.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.