Galatasaray Odeabank'ın Türkiye Kupası'na katılması tehlikede!


2017/2018 sezonuna istediği gibi başlayamayan Galatasaray Odeabank, EuroCup'ta kötü gidişatına son vermeyi başarsa da ligde kötü gidişatına devam ediyor. Yenilmez Armada bu kötü gidişat ile beraber Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk devresinin sona ermesine 3 hafta kala Türkiye Kupası'na katılma hakkı kazanmayı da zor duruma soktu.

Takımların Erkekler Türkiye Kupası'na katılma hakkı kazanabilmesi için Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ilk 15 haftayı ilk 8'de bitirmesi gerekiyor. İlk devrenin bitmesine 3 hafta kala Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 12. haftasında evinde Sakarya BŞB Basketbol'a 75-77 mağlup oldu. Bu sonuçla beraber 7. mağlubiyetini alan takımımız ligde şu an 5 galibiyet - 7 mağlubiyete sahip durumda. Yenilmez Armada ligde 10. sırada bulunurken güncel puan durumu şu şekilde:

5. Darüşşafaka Basket, 7 galibiyet - 5 mağlubiyet.
6. Sakarya BŞB Basketbol, 7 galibiyet - 5 mağlubiyet.
7. Anadolu Efes, 7 galibiyet - 5 mağlubiyet.
8. Banvit, 6 galibiyet - 6 mağlubiyet.
9. İstanbul BBSK, 6 galibiyet - 6 mağlubiyet.
10. Galatasaray Odeabank, 5 galibiyet - 7 mağlubiyet.

Basketbol Süper Ligi'nin 12. haftasında Sakarya BŞB Basketbol ile karşılaşmadan önce Sakarya temsilcisi 6 galibiyet - 5 mağlubiyet ile ligin 8. sırasında yer alırken, Galatasaray Odeabank 5 galibiyet - 6 mağlubiyet ile 9. sırada yer alıyordu. Sarı Kırmızılılar bu maçı kaybederek Türkiye Kupası yolunda büyük bir yara alırken, bunun yanında rakibinin de yerini sağlama almasını sağladı. Eğer Galatasaray Odeabank - Sakarya BŞB Basketbol karşılaşmasının galibi Galatasaray Odeabank olsaydı; İstanbul BBSK, Sakarya BŞB Basketbol ve Galatasaray Odeabank puan durumunda eşit durumda (6 galibiyet - 6 mağlubiyet) olacaktı. Ancak Yenilmez Armada aldığı bu mağlubiyetle şu an ligde 10. sıraya düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

Galatasaray Odeabank'ın Basketbol Süper Ligi'nin ilk devresinde kalan maçları şu şekilde:
  • İstanbul BBSK - Galatasaray Odeabank
  • Galatasaray Odeabank - Banvit
  • Anadolu Efes - Galatasaray

Galatasaray Odeabank'ın kalan üç maçı da şu an için Türkiye Kupası yolundaki en önemli rakiplerinden oluşuyor. Ancak Galatasaray Odeabank rakiplerinin maç sonuçlarına bağlı kalmadan Türkiye Kupası'na katılmak istiyor ise kalan 3 maçını da kazanmak zorunda. Oluşabilecek senaryolar şu şekilde;

3 GALİBİYET
Galatasaray Odeabank kalan 3 maçını da kazanmayı başarırsa hiçbir rakibine bağlı kalmadan Türkiye Kupası'na katılma hakkı kazanıyor.

2 GALİBİYET - 1 MAĞLUBİYET
Galatasaray Odeabank kalan 3 maçında 2 galibiyet almayı başarırsa bu durumda yeneceği rakipler ve rakiplerinin diğer maçlardaki durumu önem kazanıyor. İstanbul BBSK ve Banvit'i yenmek zorunda olan Sarı Kırmızılılar'ın sadece Anadolu Efes maçında kaybetme opsiyonu oluşuyor. Eğer İstanbul BBSK ve Banvit maçlarından herhangi birini kayberse Galatasaray Odeabank'ın Türkiye Kupası'na katılması için rakiplerinin diğer 2 maçını da kaybetmesi gerekiyor.

1 GALİBİYET - 2 MAĞLUBİYET ve 3 MAĞLUBİYET
Galatasaray Odeabank kalan 3 maçında 2 mağlubiyet veya 3 mağlubiyet alması durumunda Türkiye Kupası'na katılma şansını kaybediyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.