Galatasaray'ın Kemerburgaz planı..

Kemerburgaz projesi için bütün izinler alındı. Florya'nın 2 katı büyüklüğündeki 140 dönümlük arsaya 6 nizami ölçüde futbol sahası yapılacak. 

Türkiye gazetesinin haberine göre; Galatasaray Florya'dan Kemerburgaz'a taşınıyor. Sarı-kırmızılı kulüpte dün Olağan Divan Kurulu Toplantısı vardı. Açılışı yapılan Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, müjdeler vererek başladı.

"Kemerburgaz Tesisleri Galatasaray'a hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullanan Özbek "Florya'dan taşınmayı öngörmüştük. Ekonomik anlamda çok önemliydi. Florya'daki arazi ve yerleşke artık Galatasaray'a dar geliyordu. Kemerburgaz'daki arsanın Galatasaray'a kazandırılması için çalışma içindeydik. Orman içinde, 6 tane nizami futbol sahası, altyapıya hizmet edecek bir kompleks. Arazi aslında Savunma Bakanlığına aitti. Bu çalışmalar nihayetlendi. Biz gerekli görüş ve izinleri aldık. Başkabakan ile bir araya geldim ve onun da olurunu aldım. Kemerburgaz projesi hazır. Arazinin üst kullanım hakkının tarafımıza tescili söz konusu. Bir plan yapılacak. Bir spor kompleksinin yapılmasını da Emlak Konut yapacak. Buraya taşınmamız için bütün Galatasaraylıların el ele vermesini ve destek olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

STADA 8 DAKİKA UZAKLIKTA
Florya Metin Oktay Tesislerinin Kemerburgaz'a taşınması büyük bir hamle olarak göze çarpıyor. Florya'daki arazinin iki katı (140 dönüm) olan Kemerburgaz projesi, Türk Telekom Stadı'na 8 dakikalık uzaklıkta. Yeni araziye yapılacak olan kamp ve altyapı tesisleri ile sahalar için kulübün kasasından tek kuruş çıkmayacak. Galatasaray ile Millî Emlak arasında yapılan anlaşmaya göre Riva ve Florya'nın ihalesini alan firma, Kemerburgaz'daki tesisleri de inşa edecek. Sarı-kırmızılılar, yeni tesisler bitmeden Florya'dan çıkmayacak. İnşaatın yakın zamanda başlaması ve 1-2 yıl içinde Galatasaray'ın yeni yuvası olacak Kemerburgaz'a taşınması bekleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.