Hasan Şaş: Dönmem için birilerinin çağırması lazım

Galatasaray ve Milli Takım eski futbolcusu Hasan Şaş, Kahramanmaraş'ta gençlerle bir araya geldi. Hasan Şaş, soru üzerine çağrılması durumunda Galatasaray'a gideceğini söyledi.

Fotomaç gazetesinin haberine göre; Türk futbolunun efsane isimleri Oğuz Çetin, Semih Yuvakuran, Ali Gültiken, Hami Mandıralı ve Hasan Şaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bir proje kapsamında Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza Evinde ki 14-29 yaş aralığındaki gençlerden oluşan takımla özel bir maç yaptı. Futbolcular, maç dışında Kahramanmaraş Gençlik Merkezi'nde de gençlerle bir araya gelip sohbet etti.

HOCALARIN ELİNDE KALİTELİ TÜRK FUTBOLCULAR VARDI
Kendileri döneminde neslin başarılı olduğunu ve bu başarının da Türk futboluna yansıdığını ifade eden Hasan Şaş şunları söyledi:

Bizim 96-2000 yılı, 2000 yılının getirdiği iki tane Avrupa kupası. Ben yeteneğe bağlıyorum bunu. Maalesef bizim dönemimizdeki oyuncular çok kaliteliydi ve hocaların elinde 20 tane kaliteli Türk oyuncular vardı. Bunu çok iyi kullandılar. Ben tekrar bu neslin yakalanması için öncelikle yabancı sayısının kademeli olarak düşürülmesi gerekli. Bu alt yapıdan gelecek oyuncular için önemi. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun başkanı ve yöneticilerinin bir arada aynı uyum içerisinde, yani çocuk okulda top oynarken bunu asıl daha iyiye getirebiliriz, o çocuklara daha nasıl imkan sağlayabiliriz bunu düşünmemiz lazım.

KADIKÖY'DE NEDEN YENEMİYORUZ?
Bir Galatasaray taraftarının 'Kadıköy'e gidince nasıl bir ortam var, en iyi oynadığımız maçta da yenemiyoruz ya?' sorusuna Hasan Şaş'tan yine farklı bir cevap geldi.

İlk önce gazetecilere dönüp, 'Kamerayı kapat sen ağabey' diyerek gülen Şaş, "Nasıl bir ortam olduğunu anlatacağım da bayanlar var. Anlayın yani nasıl bir ortam olduğunu. Önceden Oğuz ağabeyin dönemlerinde bilirler, yarı yarıya tribünler vardı. O zaman deplasman diye bir şey yoktu ama şu an baktığınız zaman 50 bin seyirciye karşı bin seyirci geliyor. Türk Telekom Arena Stadı'nda da, Beşiktaş Stadı'nda da, Fenerbahçe Stadı'nda da üstünlük sağlanmaya başlandı. Ama eskiden bu değildi. Seyirci faktörü çok önemli. Psikolojiniz ona göre çok da iyi olmuyor" dedi.

BEŞİKTAŞ KAZANAMAZSA LİG ONUN İÇİN BİTER
Hafta sonu oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisini de değerlendiren Şaş, Beşiktaş'ın maçı kaybetmesi durumunda Galatasaray ile aradaki puan farkının 9'a çıkacağını ifade ederek, "Bundan sonra Beşiktaş'ın oynayacağı Avrupa kupaları var biliyorsunuz hem öncesinde puan kaybediyor hem sonrasında. Ben Beşiktaş'ın artık o puan farkını kapatacağını düşünmüyorum. Galatasaray'ın en büyük rakibi Beşiktaş ile Fenerbahçe olurdu o zaman. Derbide Beşiktaş favori, seyircisinden ve kendi sahasından dolayı mecbur kazanmaya. Kazanamazsa lig onun için bence biter. Yanlış mı düşünüyorum ama 9 puanlık fark, Galatasaray'ın 4 maç kaybetmesi lazım, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi maçı, onun için Beşiktaş'ı bir adım önde görüyorum" dedi.

DÖNMEM İÇİN BİRİLERİNİN BENİ ÇAĞIRMASI LAZIM
Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Hasan Şaş, 'Galatasaray'a dönecek misiniz?' sorusuna ise, "Galatasaray'a ben kendi kendime dönemem, birilerinin çağırması lazım. Görev verilirse döneriz ama görev verilmezse sizlerle sohbet ediyoruz işte" yanıtını verdi.
.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.