Maça Doğru | Beşiktaş Sompo Japan - Galatasaray Odeabank

Sezona istediği gibi başlayamayan ve bir an evvel toparlanmak isteyen Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin on birinci haftasında Beşiktaş Sompo Japan'a konuk olacak.

16 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'da Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde oynanacak karşılaşma beIN Sports 3'en naklen yayınlacak.

Yenilmez Armada, son lig maçında evinde Alex Renfroe'nin yıldızlaştığı maçın sonunda Muratbey Uşak Sportif'i 87-81 mağlup etmişti.. Karşılaşmada Alex Renfroe 19 sayı - 5 ribaund - 10 asist ile en skorer oyuncu olurken, Ege Arar karşılaşmayı 13 sayı - 10 ribaund - 2 asist ile double double  yaparak tamamlamıştı. Sarı Kırmızılılar aldığı bu sonuç ile beşinci galibiyetini alırken, 5 galibiyet - 5 mağlubiyet ile ligin 7. sırasında yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Beşiktaş Sompo Japan
Geçen sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde beklentilerin üstünde bir performans sergileyerek finale çıkma başarısı gösteren Beşiktaş Sompo Japan, geçen seneki kadrosundan Earl Clark, D.J. Strawberry, Kyle Weems ve Sertaç Şanlı'yı kadrosunda tutarken, bu sezonun başında kadrosunu Jon Diebler, Ryan Boatright, ve Augusto Lima ile güçlendirmişti. Siyah Beyalılar ayrıca bu sezon FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele ediyor.

LİGDE DURUMU GAYET İYİ
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne nispeten kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş Sompo Japan, oynadığı ilk 3 karşılaşmada Yeşilgiresun Belediyespor ve Tofaş'a yenilerek 2 mağlubiyet almıştı. Daha sonra oynadığı 7 karşılaşmayı da kazanmayı başaran Siyah Beyazlılar, 8 galibiyet - 2 mağlubiyet ile 2. sırada bulunuyor. Bu süreçte Darüşşafaka ve Anadolu Efes gibi güçlü rakiplerini mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, son lig maçında Gaziantep Basketbol'u deplasmanda 62-69 mağlup etmişti. Karşılaşmada Earl Clark 13 sayı - 7 ribaund ile maçın en skoreri olurken, Augusto Lima 12 sayı - 12 ribaund - 1 asist ile double double yapmayı başarmıştı. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Banvit 83-87 Beşiktaş Sompo Japan
  • Beşiktaş Sompo Japan 67-64 Anadolu Efes
  • Gaziantep Basketbol 62-69 Beşiktaş Sompo Japan
FIBA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE LİDER
FIBA Şampiyonlar Ligi'nde D Grubunda yer alan Beşiktaş Sompo Japan, oynadığı 8 maçın 6'sını kazanmayı başardı. 6 galibiyet - 2 mağlubiyet ile grubunda lider durumunda olan Siyah Beyazlılar, son maçlarında deplasmanda Sidigas Avellino'ya 90-74 mağlup olmuşlardı. Karşılaşmada Earl Clark 16 sayı üretmişti. Oynadıkları son 3 karşılaşmanın sonuçları şu şekilde:
  • Telekom Baskets 73-74 Beşiktaş  Sompo Japan
  • Beşiktaş Sompo Japan 79-74 Nanterre 92
  • Sidigas Avellino 90-74 Beşiktaş Sompo Japan
TEHLİKELİ İKİLİ: DIEBLER & STRAWBERRY
Oynanan on lig maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 13,9 sayı - 4,9 ribaund - 2,2 asist ortalaması ile oynayan Jon Diebler ve maç başına 13,4 sayı - 3,1 ribaund - 4,2 asist ortalaması yakalayan D.J. Strawberry oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR):
Sayı: Jon Diebler - 13,9 / Göksenin Köksal - 11,8.
Ribaund: Jon Diebler - 4,9 / Ege Arar - 5,4.
Asist: D.J. Strawberry - 4,8 / Alex Renfroe - 6,5.
Blok: Samet Geyik - 0,75 / Richard Hendrix - 1,11.

SON KARŞILAŞMALAR
Karşılaştıkları son 10 karşılaşmada galibiyet üstünlüğü Galatasaray Odeabank'da bulunuyor. 10 karşılaşmanın 8'ini Galatasaray Odeabank kazanırken, 2 maç Beşiktaş Sompo Japan galibiyeti ile sonuçlandı. Son 2 karşılaşmanın sonuçları şu şekilde:
  • Galatasaray Odeabank 84-78 Beşiktaş Sompo Japan
  • Beşiktaş Sompo Japan 90-84 Galatasaray Odeabank
Daha önce formamızı giymiş Jon Diebler'ı kadrosunda bulunduran Beşiktaş Sompo Japan'ın güncel kadrosu şu şekilde: Augusto Lima, Can Maxim Mutaf, D.J. Strawberry, Earl Clark, Erkan Veyseloğlu, İbrahim Gülşen, Jon Diebler, Kenan Sipahi, Kyle Weems, Muratcan Güler, Ömer Utku Al, Ryan Boatright, Samet Geyik, Semih Erden, Sertaç Şanlı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.