ÖZEL HABER | Seçim süreci nasıl ilerleyecek?

Bugün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonrasında Galatasaray'da erken seçim kararı alınırken, bugünden itibaren işleyecek olan prosedür merak edilen konuların başında geliyor. Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda ilk etapta 13 Ocak 2018, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 20 Ocak 2018'de gerçekleştirilecek olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul için başkan adaylarının süresi oldukça kısıtlı olacak. Dursun Özbek'in karşısına rakip çıkartmak isteyen muhalefetin sadece 10 günü var! İşte detaylar..

  • Galatasaray'da tüzük gereğince seçimli genel kurul öncesinde başkan adaylarının en az 100 imza toplayarak başkan adaylığı için Divan Kurulu'na başvuruda bulunması gerekiyor.
  • Başkan adayı olan isimler Yönetim Kurulu için 15 (10 asil, 5 yedek) üye, Denetim Kurulu için 6 (3 asil, 3 yedek) üye, Disiplin Kurulu için 12 (7 asil, 5 yedek) üye, Sicil Kurulu için ise 10 (7 asil, 3 yedek) üyenin bulunduğu listesini hazırlayarak seçimden 15 gün önce Divan Kurulu'na teslim etmesi gerekiyor. Galatasaray'da seçimin ilk oturumu 13 Ocak 2018 tarihinde yapılacağı göz önüne alındığında 28 Aralık Perşembe akşamı saat 18:00'e kadar listelerin hazır olması gerekecek.
  • Galatasaray'da tüzük gereği başkan adaylarının en az 10 yıl, yönetim kurulu ve denetim kurulunda yer alan üyelerin en az 5 yıl, sicil kurulunda yer alan üyelerin en az 15 yıl ve disiplin kurulu üyelerinin ise en az 25 yıldır kulübe üye olması gerekmektedir.
  • Başkan adaylarının ilgili listeleri teslim etmesinin akabinde Divan Kurulu başkanlığı tarafından başkan adayları seçime 12 gün kala resmen açıklanır. 13 Ocak'ta seçim olacağı göz önüne alındığında Galatasaray'ın başkan adayları 1 Ocak 2018 tarihinde resmen açıklanmış olacak.
  • Seçim toplantısından 5 gün önce, yani 8 Ocak 2018 tarihinde seçime girecek olan başkan adaylarının oy pusulası belli olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.