STSL | İmparator'un dönüşü..

Süper Lig'in ik yarının son maçında Galatasaray, evinde Göztepe ile karşı karşıya geldi. Hafta içi yaşanan onca kaosa rağmen Galatasaray dördüncü Fatih Terim dönemine galibiyet ile başladı. Galatasaray maçı 3-1 kazanırken goller Garry Rodrigues, Yasin Öztekin ve Maicon'dan geldi. Şimdi gelin hep birlikte Fatih Terim ilk maçında neler yaptı birlikte bakalım.

Maç öncesinde Mariano ve Latolevici'nin oynayamayacak olması Galatasaray adına büyük sorundu. Özellikle Mariano'nun yokluğunda Linnes'in sağ bek performansı merak konusuydu. Terim ilk maçına kadroyla fazla oynamadan ideal 11 ile çıkmıştı. Maça ise 4-1-4-1 gibi başladı Galatasaray. Hoca Milli Takım'da ön alan presinden vazgeçmişti ve bu Terim hakkındaki en önemli soru işaretiydi. Göztepe maçında ise buna geri döndüğünü gösterdi ancak ilk yarıda takım boyu çok uzundu. Takım boyu uzun olunca takım halinde alan daraltamadı Galatasaray ve Göztepe presten kolayca alan bularak çıkmayı başardı. Topu yönlendirme görevi sezon başında olduğu gibi Fernando'ya aitti. Badou ve Belhanda daha çok 8 numara gibi oynuyorlardı. Hücumda ise hareketsizlik ve kenarların çizgiden kopmaması sorun olmaya başladı. Gomis'in müthiş bir sırtı dönük oyun oynadı maç boyu ancak ilk yarı çevresinde yaklaşan kimse olmayınca hücumda kısırlık baş göstermeye başladı. Golde ise Gomis'in sırtı dönük oyunun meyvesini Rodrigues yedi. İlk yarı boyunca göze batan başka bir durum ise Belhanda ve Badou'nun topu dolaştırırken hat arasından çıkıp top almaması ve topu sürekli stoperlere dönülmesi sorun oldu. İlk yarıdaki oyun için sevindirici olan tek taraf Fatih Terim'in ön alan presine geri dönüş kararıydı. Bu önemli bir tercih çünkü bu ligde ön alan presi çok büyük önem arz ediyor.  Hala takımın topu 3.bölgeye taşıyamama sorunu devam ettiğini Göztepe'nin zaman zaman baskı yaptığı anlarda gördük.

İkinci yarıya ise Galatasaray daha farklı başladı. Düzen 4-2-3-1 gibi duruyordu. Muhtemelen Belhanda ve Badou'nun hücum sete oturduğunda topun Fernando'da kalması sorun olmuştu hoca adına. İkinci yarıda göze çarpan değişiklik yine pres anında takım boyunun daha kısa olması ve daha iyi alan daraltılmasıydı. Göztepe, Galatasaray skoru bulana kadar oyunda hiç varlık gösteremedi. Galatasaray'ın 45-75.dakikalar arası kaybedilen topu kazanma süresi çok kısalmıştı. Feghouli ve Yasin'in çizgiden kopup Belhanda ve Gomis'e daha yakın oyunu hücumda da etkinliği arttırdı. İkinci yarı başlangıcıyla çıkana kadar Belhanda'nın çok iyi bir oynadığını söyleyebiliriz. Topu çok olumlu kullandı, topu kaybettikten sonra hemen baskıya gitti. İstenen 10 numara performansı henüz olmasa da olumlu sinyaller verdi. Mariano'nun sakatlığı sonrası bek katkısının düşmesi muhtemeldi ancak Linnes belki de Galatasaray'a geldiği günden beri en iyi oyununu oynadı. Ayrıca Muslera'nın yan toplarda tereddüt etmeyip çıkması ve aldığı topları hızlıca oyuna sokması da oyunun olumlu taraflarından birkaçıydı. Fatih Terim takımın başına geçeli henüz 2 gün oldu. Bu sebeple oyun yapısına fazlaca müdahele etmesi beklenemez. Bugünkü oyun Tudor'un takımının aynısı olduğunu söylemekte sakınca yok. Hala belli başlı eksikler ve zaaflar var ancak Fatih Terim'in önünde de bu eksikleri giderebileceği yaklaşık 1 ay ve bir transfer dönemi var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.