Süper Lig: İç sahada 10 maçlık seri!

Süper Lig'de evinde ağırladığı Akhisar Belediyespor karşısında sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray son haftalarda en dominant hücum performanslarından birisine imza attı. Üstüste yaşadığı puan kayıpları sonrasında zirveyi kaptıran Igor Tudor'un öğrencileri, devreyi 2 farkla geride kapattığı karşılaşmadan 4-2 galip ayrılırken iç sahadaki yenilmezlik serisini 10 maça taşıdı. Akhisar Belediyespor karşısında alınan 3 puanın rakamlarla analizi şu şekilde..

5) Trabzon deplasmanında gördüğü kırmızı kartın ardından aldığı 3 maçlık ceza sonrasında takıma yavaş yavaş dönen Sofiane Feghouli bu akşam rakip kaleye en çok şut atan isim oldu. Cezayirli yıldız oyuncu rakip kaleye 5 kez şut atarken bu şutların 3'ünde isabet buldu.

7) Galatasaray'da bu akşam en çok adam geçme denemesinde bulunan isim Badou Ndiaye oldu. 7 kez rakiplerini geçmeyi deneyen Senegalli orta saha oyuncusu bu girişimlerinin 4'ünde başarılıydı. Bu alanda en başarılı isim ise Sofiane Feghouli oldu. Cezayirli oyuncu 4 kez adam geçmeyi denerken bu denemelerin 3'ünde başarılı oldu ve %75 başarı oranına ulaştı.

8) Gösterdiği performansla eleştirilerin odak noktası olan Younes Belhanda bu akşam rakip ceza sahasına 8 orta açtı ancak bu ortalarda sadece 2 kez isabet bulabildi. 

8.1) Savunmanın önemli isimlerinden Serdar Aziz bu akşam ceza sahamızdan toplamda 8 kez top uzaklaştırarak takımımız adına öne çıktı. Takım olarak yaptığımız 16 uzaklaştırmanın yarısı Serdar Aziz'den geldi.

10) Galatasaray'ın iç sahada yenilmezlik serisi 10 maça çıktı. Sarı-kırmızılı takım evinde oynadığı son 10 resmi maçta 9 galibiyet - 1 beraberlikle sahadan ayrıldı.

12) Maçın ilk yarısını 6, ikinci yarısını 8 numaralı pozisyonda oynayan Badou Ndiaye orta alanda özlediğimiz performanslarından birisine imza attı. Senegalli oyuncu girdiği 20 ikili mücadelenin 12'sini kazanarak öne çıktı.

13) Galatasaray bu akşam takım halinde 13 kez pas arası yaparken, Serdar Aziz ve Fernando Reges savunmada 3 kez pas arası yaparak bu alanda öne çıktı. 

14) Serdar Aziz takımımız adına günün en çok hatalı pas yapan ismi oldu. Tecrübeli oyuncu 14 kez pas hatası yaparken, maç içerisinde en çok pas hatası yapan (21) isim Akhisarlı kaleci Milan Lukac oldu.

17) Akhisar Belediyespor karşısında 4 gol bulan Galatasaraylı oyuncular rakip kaleye toplamda 17 kez şut denemesinde bulundu. Bu denemelerinde ise sadece 7 isabet bulabildi.

22) Süper Lig'de iç sahada bu sezon en çok puan toplayan takım Galatasaray oldu. Igor Tudor'un öğrencileri bu sezon iç sahada 22 puan topladı.

24) Galatasaray bu akşam takım halinde 8 farklı oyuncuyla toplamda rakip ceza sahasına 24 kez orta açarken bu ortaların isabet oranı %20 oldu. 

%70.2) Akhisar Belediyespor karşısında %70.2 topla oynama oranına çıkan Galatasaray sezonun en yüksek rakamına ulaştı.

79) Geri dönüşün fitilini ateşleyen Fernando Reges bu akşam takımımız adına en çok isabetli pas yapan oyuncu oldu. Akhisar Belediyespor karşısında 89 pas denemesi yapan Brezilyalı oyuncu, 79 pasında isabet buldu.

100) Pas denemesi ve isabetli pas sayısında en başarılı isim olan Fernando Reges gecenin en çok topla buluşan ismiydi. 100 kez topla buluşan Brezilyalı oyuncu pas oyununa yatkınlığının yanı sıra 2 kilit pas ve 1 şut - 1 gol istatistiği ile maçı tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.