Süper Lig | Plansızlık!

2017 yılının son derbisinde Galatasaray ligin 14.haftasında ezeli rakibi Beşiktaş'a konuk oldu. Vodafone Park'ta oynanılan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, mücadelenin ikinci yarısında etkisiz bir oyun ortaya koyan Igor Tudor'un öğrencileri sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Tudor maça ideal olarak görülen kadrodan Linnes yerine Denayer'i tercih etti. Amacı Beşiktaş'ın sağ kenar hücumlarına önlemek adınaydı. Topu Beşiktaş'a bırakıp, 2.bölgede presle kazanılan topları hızlı hücumlarla rakip kaleye inmeyi amaçlamıştı. İlk yarı birkaç kez bunu başarabildi, Galatasaray. Beşiktaş'ın kenar hücumları herkesin bildiği bir gerçek ve bunun için de kenar oyuncuları Garry ve Feghouli önlerindeki bekleri her daim takip etmeye çalışıyordu. Beşiktaş'ın bireysel yetenek ve hatalar hariç 0-0'a kilitlemeyi amaçlandı. Beşiktaş merkezden gelemiyordu bunu hiçbir takıma yapamadılar. Ceza sahasında ise Talisca'nın yokluğunda eksiktiler ve Cenk geniş alan bulamayınca etkisizleşiyordu. Bunlar göze alındığında 0-0 için fena bir plan gibi görünmüyordu Tudor'un 0-0 planı eyvallah ama adamın 0-0'dan sonra yenilecek gol için bir planı yoktu. Bu kadar kolay kırılmanın sebebi bence bu.. Golün ardından takım adeta başı kesilmiş tavuk gibiydi!

Oyuncuların atmosferden etkilemesiyle alakası yok. Suçlu yine Tudor değildi. İlk yarı istediğini de aldı ancak ikinci yarının başında gelen gol ile Galatasaray çok kolay şekilde kırıldı. Bunun bana göre sebebi Tudor sadece 0-0 planı vardı ve Galatasaray gol yerse futbolcular ne yapacağını bilmiyordu yani Tudor'un bahsettiği gibi ortamdan etkilenme yoktu. Plansızlık baş gösterdi kısacası. Her ne kadar bu skorda Muslera'nın devasa bir payı olsa da Tudor da bir o kadar suçlu. Orta sahada kırılma yaşanmasının ardından ise Beşiktaş hezimet yaşatabilecek pozisyonlar buldu ancak skora çeviremedi. Farklı bir senaryo da Galatasaray ilk golü bulsa muhtemelen puan veya puanlarla ayrılırdı ancak 0-0'dan başka bir planın olmayışı hezimetin kenarından döndürdü.

Igor Tudor'un muhtemelen ben bu satırları yazarken kulüple ilişiği kesiliyordur ancak olur da kalırsa Tudor adına ilk 4-5 takımla oynayacağı maçlara 1 puan almak için çıkıp diğer kalan 13 takımdan maksimum puan almaya çalışması hem kendi hem de takım adına en doğru kararı vermiş olur. Her ne kadar açık oynamaya çalışsa da açık oynadığı her maçta ya hezimete uğradı ya da hezimetten son anda kurtuldu. Galatasaray adına sancılı günler başlıyor ve bu süreçte muhtemelen birkaç isme fatura kesilecektir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.