Tüm sorunların başı, yönetilememe!

Galatasaray'ın her hücresine işlemiş durumda adeta yönetilememe problemi.. Başkanından idarecisine; futbolundan basketboluna hatta pazarlamasına kadar. Her alanda ciddi yönetim hataları ve eksiklikleri var. Yönetim Kurulu'nda oturan kişiler, başarı için değil de mevcut statükonun devam etmesi için ellerinden geleni yapıyor.

Basketbolda da durum hiç farklı değil. Yönetim Kurulu üyemiz Can Topsakal adeta kabus gibi çökmüş durumda şubenin üstüne. Yaz döneminde koç için gayet iyi opsiyonlarımız varken Galatasaray Lisesi'nden arkadaşı Erman Kunter'i takımın başına getirdi, sırf şubeyi daha rahat elinde tutabilmek, istediği gibi at koşturabilmek için.

Son dönemdeki en kötü sezon açılışlarından birini yaptık, ligde ve EuroCup'ta hedeflenen noktadan çok uzağız ama Can Topsakal çıkıp bir açıklama bile yapmıyor, kendi getirdiği Erman Kunter'in arkasında durup takımın yokuş aşağı düşüşünü izliyor. Belki de işine geliyor. Es keza başarı elde edip de önümüz açılırsa kulübü oyuncakları falan yapamazlar Allah korusun. Korkuları bu belki de. Bilemiyorum. Ancak kendi egoları kulüp başarısının üzerinde bundan eminim.

Tabi bir de gerçekleşmeyen vaatler var. Sezon başında ek sponsorluklardan bahsetmişti Can Topsakal ama ortada hala bir şey yok. Hem kadın hem de erkek takımımız mali darboğazdan ötürü gerekli transferleri yapamıyor. Çünkü para yok. Galatasaray yöneticisi nasıl sponsor bulamıyor yıllardır aklım almıyor bu durumu.. Sayın Topsakal, Galatasaray gibi bir camiayı düşürdüğü halden hiç utanıyor mu merak ediyorum. Şahsen ben o koltukta oturduğu için Can Topsakal'dan baya utanıyorum..

Erkek takımında koç durumu ne olacak? Uzun transferi yapacak mıyız? Takımın kötü gidişatı yüzünden bir yaptırım olacak mı? Kadın takımında Quigley'nin durumu ne? Transfer olacak mı? Tüm bu sorular uzun bir süredir yönetim tarafından cevapsız bırakılıyor. Hatta o kadar amatör bir haldeyiz ki kadın takımında Chatilla van Grinsven yaklaşık 2 hafta önce takımdan gönderilmesine rağmen hala herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Biz de bu durumu koçun maç önü konuşmasında öğrenebildik anca.

Bir çok sorunumuz var, hem saha içi hem de saha dışı. Açıkçası çoğu şey de sağlam bir organizasyonumuz ve yönetimimiz olmamasından kaynaklanıyor. Herkes oturduğu koltuğun ağırlığının farkında olabilse ve kendi egosu yerine kulüp başarısı için çalışsa işler çok daha güzel olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.