ZTK | Rotasyonun galibiyeti..

Hafta sonu evinde Göztepe karşısında sahadan 3 golle ve 3 puanla ayrılan Galatasaray, mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nın son 16 turunda Bucaspor'u evinde ağırladı. Rakibi karşısında ligde forma şansı bulamayan ve yedek oyunculardan ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden Galatasaray, baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarken, rakibi karşısında sahadan 3-0'lık skorla galip ayrılarak çeyrek final kapısını ardına kadar araladı.

Bucaspor karşısında sahaya Eray İşcan - Tarık Çamdal, Ahmet Çalık, Koray Günter, Iasmin Latovlevici - Ryan Donk, Selçuk İnan, Tolga Ciğerci - Yasin Öztekin, Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok ilk onbiriyle çıkan Galatasaray'da hiç kuşkusuz dikkat çeken nokta geçtiğimiz haftalarda dizinden ameliyat olan Rumen sol bek Latovlevici'nin kadroda olması ve uzun süredir sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Tolga Ciğerci'nin ilk onbirde başlamasıydı. Göztepe karşısında iki oyuncuyu da maç kadrosuna alan Fatih Terim zorluk derecesi bir nebzde daha düşük olan Bucaspor karşısında iki oyuncuya da onbirde şans tanıdı.

Mücadelenin ilk 8 dakikasında uzaktan şutlarla rakip kaleyi yoklayan Galatasaray'da Eren'in şutu yandan dışarı çıkarken Donk'un vuruşunu Bucaspor kalecisi Hüseyin kornere çeldi. Dakikalar 14'ü gösterdiğinde Yasin'le şık paslaşan Selçuk, aldığı aşırtma pasla topu ağlara gönderdi. 29'da Veli'nin pasında topla buluşan Uğurcan ceza sahası çizgisinden vurdu ancak top az farkla yandan auta gitti. 41'de Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki 350, maçtaki ikinci golü geldi. Eren Derdiyok bu dakikada Veli'den kaptığı topla ceza sahasına girdi, pasını boş durumdaki Sinan'a aktardı. Sinan'a sadece topu ağlara göndermek kaldı. Sinan Gümüş bu golün 2 dakika sonrasında bir kez daha topu ağlara gönderdi... Kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'tan aldığı topla sol ayağıyla yerden sert vurdu ve ilk yarının skorunun 3-0 olduğunu ilan etti... 

İkinci yarıya hızlı başlayan takımımız 53'te Eren'le iki kez gole yaklaşırken 55'te Selçuk'un ceza sahası dışından vuruşu yandan auta gitti. 62'de yine Selçuk'un uzaktan vuruşunda top yerden ve kaleciden sekerek kornere çıktı. 85'te Latovlevici sol kanattan ceza sahasına girdi, pasında müsait durumdaki Sinan Gümüş topu ağlarla buluşturamadı. 87'de Linnes'in şutunu Hüseyin kornere çelerken mücadele de ilk yarıda atılan gollerle 3-0 sona erdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.