Bambaşka bir oyuncuya dönüşebilir: Younes Belhanda

Galatasaray ligde ilk yarıyı lider Başakşehir'in bir puan gerisinde 2.sırada tamamlarken, sezon içerisinde gösterdiği inişli - çıkışlı performansıyla en çok tartışılan isimlerin başında Younes Belhanda geliyordu. Büyük bir maliyetle transfer edilen ve işin en önemli noktası, Wesley Sneijder'ın yerine gelen Faslı yıldız her ne kadar saha içinde sıkıntılar yaşasa da sezonun ikinci yarısında Fatih Terim'in elinde büyük bir cevhere dönüşebilir.

Sezon başında Sneijder giderken yerine gelen isim yüksek bir bonservis bedeliyle Belhanda oldu. Belhanda daha az bir meblağ karşılığında alınabilir bir riskti çünkü gerçek potansiyeline asla ulaşamayan kafa yapısı sorunlu bir futbolcu profili çizdi her dönem. Belhanda'nın futbolcu profili olarak driplingi olan, pas yeteneği fena olmayan, oyun bilgisi lige göre yeterli, top çalabilen, pres yapabilen bir orta saha görüntüsündeydi. Bir 10 numaradan ziyade 8 numaraya daha yatkın bir oyuncu gibi..

Belhanda'dan beklenen 10 numara performansı idi ancak Belhanda hiç ceza sahası ve çevresinde bulunan oraları zorlayan bir futbolcu olmadı bu sezon. Takımdaki rolü itibariyle çok büyük bir öneme sahipti. Belhanda'nın kötü oynadığı veya oynamadığı maçlarda Galatasaray hücumda hep sorun yaşadı. Bu Galatasaray adına büyük bir sorun çünkü Belhanda kariyeri boyunca mental olarak sıkıntıları baş göstermesi daha iyi yerlere gelmemesine neden oldu. Her daim sorun potansiyeli olan birine takımın ana hücum kaynağı rolünü vermek yanlış bir karardı. Fenerbahçe maçında olduğu gibi kendini bir anda dışarıda bulabileceğiniz bir isme bu kadar güvenmek sezon boyunca belirlediğiniz hedefleri ateşe atmak anlamına geliyor. Transfer sürecinde daha iyi bir oyuncuya gidilse şu an daha farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik ancak olan oldu. 

Bugün geldiğimiz noktayı değerlendirecek olursak şu an Belhanda ligdeki 10 numaralar içerisinde Talisca, Guilano, Emre Akbaba, Mossoro gibi isimler skora daha fazla katkı yapmış olabilir ancak Belhanda bu oyuncuların gerisinde asla değil. Ligde en çok kilit pas atan, en çok asist yapan futbolcu konumunda.. Harika bir performans göstermedi ama yerin dibine sokulacak kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum. Müthiş yeteneklere sahip ama mental olarak hazır hale getirilmesi gerekiyor. Tudor ile yola devam edilseydi ayağı kopana kadar ilk 11 başlaması gerektiğini hala savunuyor olurdum çünkü Tudor'un takımında hücumun ana kaynağıydı ve takımda olmadığı her an Galatasaray başı kesik tavuğa dönüyordu. Fatih Terim'in gelişi ile performansını yukarıya taşıyacağını düşünüyorum çünkü Fatih Terim'in geçmişinde böyle sorunlu aynı zamanda yetenekli futbolcuları adapte ederek onlardan verim aldığını defalarca gördük. Eğer Fatih hoca yine bu tarz bir başarı yakalarsa Belhanda çok daha kilit bir oyuncuya dönüşebilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.