Dursun Özbek: Galatasaray'ın huzura ihtiyacı var

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu'nun Ocak Ayı Toplantısı Gayrettepe Dedeman Otel’de gerçekleşti. Seçim Genel Kurul öncesi Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı olan Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. 

SEÇİMİN GALATASARAY'A HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
Kim seçilirse seçilsin, kim sizin seçtiğiniz yönetim olursa olsun en iyi hizmeti yapacağından zerre şüphem yok. Seçimin Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum. Bugünün bir tane gündemi var. O da, neden 20 Ocak 2018'de 90 gün hatta 75 iş günü öncesinde seçime gidildiği. Bugünkü yönetimin başkanı olarak bunu izah edeceğim. defalarca burada yaptığım açıklamalara bağlı olarak anlattığım şeylerin bazen iyi anlaşılmadığını fark ediyorum. Birincisi medya ile ilgili, ikincisi Galatasaray'a hizmet etmiş kişilerle ilgili, üçüncüsü de bunlardan oluşan fikirlerin ışığında neden olağanüstü seçime gidildiğiyle ilgili... Üç başlık altında. Erken seçime gidişin sebepleri çok daha net ortaya çıkacaktır.

FATİH ALTAYLI SENİ AFFETMİYORUM
Medya hayatımızın ayrılmaz parçası. Medyada duayen isimlerden olan sayın Fatih Altaylı'nın bir söyleşisini okumak istiyorum. Fatih Altaylı kardeşim, şu cümleleri kullanmış: Arda Turan'ın 'Fatih Terim varsa gelmem' dediği yönünde haberler çıktı. Arda Turan Galatasaray'a gelemesin diye el birliğiyle uğraşıldı, Galatasaray Yönetimi özellikle uğraştı. Orada çirkin olaylar oldu. Galatasaray Yönetimi medyayı manipüle ediyor. Çünkü medyayla ilişkilerinde gariplik var Galatasaray'ın. Galatasaray'ın bütün bu işlerini yöneten garip isimler çıktı ortaya. Fenerbahçeli bir spor danışmanı Galatasaray'ın şu anda stratejilerini belirliyor. Başkan danışmanı gibi... Serdar Güzelaydın, Galatasaray Başkanı'nın yönetimine almadığı en önemli adam ama kendisine Sportif A.Ş'yi ve futbolu bağlamak gibi bir söz verdiği söyleniyor. Bunlar nasıl işler? Nasıl bir gazeteci senin medyayla olan ilişkilerini düzenler? Dün gazeteyi açıyorum, Arda Turan Mehmet Ağar'a demiş ki, 'Fatih Terim Galatasaray'da olduğu müddetçe ben Galatasaray'a gelmem.' Birincisi Arda Turan, Mehmet Ağar'a böyle bir şey söylemez çünkü Mehmet Ağar'ın Fatih Terim ile ilişkisini biliyor. Böyle bir şey söylemesi için terbiyesiz olması lazım. Arda pek çok şeydir ama terbiyesiz değildir. Bu servis bir haber. Galatasaray medyada zayıf deniyor, iletişimi yönetemiyor, spor müdürlerinin hepsi başka takımları tutuyor vs. Bunların söylendiğinde mutabık mıyız? Bunlar zayıf taraflarımızdan biri olarak dile getirilmiyor mu? Biz yapmadığımız bu haberi, ilgimiz olmayan bir şey ile ilgili olarak manipüle etmek suretiyle medyada çıkartıyormuşuz. Hep tersinden şikayet ediliyordu. Haberin esası Habertürk Gazetesi.  7 Ocak günü Meriç Müldür imzasıyla haber yapılmış. 'Arda Turan: Fatih Terim ile çalışmam' diyor. El insaf. Kendi gazetende haber yapıyorsun. Sonra da benim manipüle ettiğimi söylüyorsun. Bu nasıl bir zihniyet ki… Senin müdürlük yaptığın gazeteye benim haber yaptırdığımı söylüyorsun. Sen ne biçim bir Galatasaraylı, bir habercisin? Ne oldu şimdi? Bu haber senin gazetende çıkmış. Ben mi gelip bu haberi yaptırdım? Basında çıkan haberlerin büyük bir kısmı bu şekilde... Bu manipülasyonlar Galatasaray’a zarar vermek üzere tezgahlanıyor. Keşke medyada en kuvvetli biz olsak. Kendi gazetende yaptırdığın bir haber. Hakaret olarak kabul ediyorum. Fatih Altaylı seni affetmiyorum.

HATA YAPTIK AMA GALATASARAY'A YANLIŞ YAPMADIK
İkinci husus... Galatasaray'a hizmet etmiş çok değerli başkanlarımız var. Benden önceki 35 başkanın hizmeti sayesinde Galatasaray dünyanın en önemli markalarından biri haline gelmiş... Tamam da neden biz Galatasaray'ı sevemiyoruz değerli Galatasaraylılar? Yalan yanlış ifadelerle Galatasaray ve yönetimini zayıflatmak yönünde çaba harcıyoruz? Sevgili başkan Ünal Aysal dün akşamki konuşmasında 'Erken seçim nereden çıktı, etik midir?' diye soruyor. Ünal Abi; sen iktidardayken kaç erken seçim yaptın? Sonuncusunda bıraktın kaçtın. Beni beğenmeyebilirsin. Yönetimimi de beğenmeyebilirsin. Eleştiri en büyük hakkın. Zerre kadar da alınganlık göstermiyorum. Kabul etmediğim açıklamaları divana gelerek yapıyorum. Bugün ne gerekçesi var? Şampiyonluğa gidiyoruz. Fatih Terim gibi 6 şampiyonluk yaşayan bir hocayla işe başladık. Çok iyi bir takımımız ve şampiyonluk hedefimiz var. Peki ne gerek var? 3 buçuk, 4 sene evvel olmuş bir olayı gündeme getiriyor, polemik yaratacak bir konuşma yapıyorsun? Bir kişi çıksın desin ki bunun bir sebebi olması gerekir. 6 şampiyonluk yaşatan bir hocayı gündeme getirip, bir polemik yapıp ne murat ettin böyle Allah aşkına? Kim ne derse desin. Ben ve yönetimim Galatasaray'ın başarısı ve geleceği için hizmet etmekteyiz. Sayın Fatih Terim'i getirirken de diğer arkadaşlarımı göreve getirirken de Galatasaray'ın menfaatini ön planda tuttum. 7-8 ayı başkan yardımcılığı, 2 buçuk senesi başkanlık olarak geçen süremde Galatasaray menfaatlerini hep ön planda tuttum. Hata yapmadık mı, yaptık tabi. Ama Galatasaray'a yanlış yapmadık.

MUHTELİF SEBEPLERİ VAR
Neden erken seçim? Muhtelif sebepleri var. Bu sebeplerde mutabık olduğumuzu düşünüyorum. Şampiyonluğa gidiyoruz, şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Hemen düğmeye basıldı. Sayın Fatih Terim'e kadar uzandı. Yönetimin basiretsizliği şeklinde sözler ortaya atıldı. Bu ne yazık ki Galatasaraylılar tarafından yapıldı. Şampiyonluğa giderken Mayıs ayı kritik. Bu tartışmaları zaten yaşıyorum. Ama Galatasaray menfaatine zarar gelmesin diyerek seçimi 3 ay önce yapılım. Kim seçilirse seçilsin 3 senelik yapılması lazım. Tüzüğümüzün gereği olarak 2 buçuk yıla da çekilebilir. Sayın Mustafa Cengiz'i de kutluyorum. Seçime iştirak ettiği ve Galatasaray'a hizmet etme iradesini gösterdiği için. Futbolda başarıya giderken maddi anlamda da büyük katkı yapacak bir olaydır.

FİNANSAL YAPIMIZ İYİLEŞME GÖSTERİYOR 
Sportif AŞ'nin beklediğimiz başarıya ulaşabilmesi için yeni kaynaklar bulmamız lazım. Bu konuşmaları yaparken orta vadede hizmet eden yönetim olması lazım. Bankalar ve diğer kurumlar sizi muhatap almaz. Çalışmaların devam etmesi lazım, hangi yönetim gelirse gelsin önünde bir mesafe olması lazım. Finansal yapımız yaptığımız projeler çerçevesinde açık bir şekilde iyileşme gösteriyor. Zarar miktarı büyüdü şeklinde değil. Neden değil? 2015'teki TL’yi bugünün TL'si ile mukayese edince rakamlar farklı. Kredi miktarında düşüş var. Finansal yapının desteğe ve süreye ihtiyaç var. Elde ettiğimiz gelir 770-780 milyon TL. Bunun iki katına varacak bir geliri bekliyoruz. Hasılat paylaşımı sözleşmesi. Nasıl oluyor da zihinleri bulandırmak için farklı cümleler kullanılıyor? Herkes hasılat paylaşımının ne demek olduğunu biliyor. Riva'yı sattı bunu yaptı; Florya'yı sattı şunu yaptı... Florya'da da gelirleri aynı şekilde Galatasaray'ın kasanına koyacağız. Bunun için de zamana ihtiyaç var. Projeler bitmedi, birinci fazları bitti.

BU SÜREYİ VERDİĞİM SÖZLERİ YERİNE GETİRMEK İÇİN İSTİYORUM
Florya'daki 20 dönümlük arsamızı da geliştirmek için Emlak Konut ile bir anlaşma yaptık. Florya'dan çıkmak için Sayın Cumhurbaşkanı'ndan, Sayın Başbakan'a kadar izah ettim. İki nizami sahası olan bir yerden modern bir tesise geçilmesi gerektiğini izah ettim. Kemerburgaz'da 130 dönüm bir arazi verdiler. Son Divan'da Başbakanlık olurunu beklediğimizi söylemiştim. Müsaadenizle onun olurunu göstermek istiyorum. 49 yıllığına, tapulu şekline dönüşmesi için çalışmalar yapılıyor. Sayın Fikri Işık'a ve Sayın Naci Ağbal'a teşekkürlerimi gönderiyorum. Arazimiz, yola cephe bir arazi. Şu anda çalımalar başladı. Bu çalışmaların 75-100 güne sığması mümkün değil. Bu süreyi isterken, defalarca verdiğim sözleri yerine getirmek için istiyorum. Koltukta oturmak için değil, verdiğim sözleri yerine getirmek için istiyorum.

GALATASARAY'IN HUZURA İHTİYACI VAR
Kapalı salon için çok kişi bizi tenkit etti. Bu konu, öyle söylenecek bir konu değil. Kapalı salon şu; Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki stadyumun çatısının kapanmasına bağlı olarak 2011'de devletten borç alınmış. Biz demişiz ki, çatıyı kapatmayın biz kapatırız... Sen bize parayı ver, acil harcamalarda kullanalım demişiz. Çatı kapanmadığı için sözleşme net. 90 milyon TL idi bizim geldiğimiz dönemde. Stadın tapusu için söz vermiştim. Bunu almak üzereyken imzaya sahip çıkın, parayı getirin tapuyu verelim dediler. Kapalı spor salonu bunun sonucudur. 90 milyon TL vermeyelim, bir kapalı salon yapalım dedik ve burayı katkı gibi düşünmelerini istedim. Bu salonu yaparken de sponsorlarla yapma suretiyle harekete geçtik. 75 gün kala bunun peşinden nasıl gidilir? Birinci faz tamam, salonun inşaat ruhsatı tamam. Bunları almakla bitmiyor. Bundan sonraki aylarda inşaata başlama süresi... Kim gelirse gelsin. Bir projeyi hayata geçirmek 75 günde olacak şey mi? Bu erken seçim Galatasaray için zaruridir. Galatasaray'ın 3 ay kala bu süreyi iyi kullanması gerekmektedir. Önümüzdeki 3-4 aylık süreyi Galatasaray'a ve Galatasaray yönetimlerine kazandırmak istiyorum. Verdiğim sözler çerçevesinde sözlerimi yerine getirdim. Bu projelerin bitirilmesi için de süreye ihtiyaç var. Galatasaray'ın menfaatine olmayan hiçbir şeyi sizin önünüze getirmedim sevgili Galatasaraylılar. 2 buçuk seneden beri Galatasaray'a hizmet ediyoruz. Tek bir şiarımız oldu. Galatasaray'ı inciten, Galatasaray menfaatine olmayan hiçbir işe girmedim. Galatasaray'ın huzura ihtiyacı var. Çekişmeye ve kavgayla ihtiyacı yok. Seçimin Galatasaray'a huzur getirmesini temenni ediyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.