Erman Kunter: Öndeyken de, gerideyken de destek görmüyoruz..

Eurocup'ta normal sezonu gruplarda 2.sırada bitirerek Top16 turuna adını yazdıran Galatasaray Odeabank, ikinci turun ilk maçında Darüşşafaka Basket'i evinde ağırladı. Rakibi karşısında pek bir varlık gösteremeyen ve sahadan 65-84'lük mağlubiyetle ayrılan Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Erman Kunter karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ÖNDEYKEN DE, GERİDEYKEN DE DESTEK GÖRMÜYORUZ
Sürekli aynı senaryoyu yaşıyoruz, maç içinde kırılganlık yaşıyoruz. Maçı kazanmak adına savaşmıyoruz. Takım ruhundan uzaklaştıkça da hata yapıyoruz. Oyunu tutamıyoruz. Ucu ucuna arka arkaya maçlar kaybettiğimiz için takımı sarsıyor. Richard ve Hopson’ın devam eden sakatlığı olunca onları da kullanamadık. Daha az farkla kaybetseydik ümitlenecektik. Yabancıların da herhalde başka sorunları var. İlk defa böyle bir maç kaybediyoruz. Kaybettiklerimize bakarsanız hep 3-5 sayı farkla kaybettik. Bu tip maçları kazanamadığınızda olumsuz bir hava oluşuyor. Taraftarlardan büyük bir destek görmüyoruz. Öndeyken de, gerideyken de görmüyoruz. Yeterli destek olmayınca takım da motivasyon eksikliği oluşuyor. Bazı oyunculardan bazen hiç verim alamıyoruz.  Kağıt üzerinde Darüşşafaka’yı yenemeyecek güçte değiliz. Kötü bir takım olduğumuzu düşünmüyorum. Bazen bu tip mağlubiyetlerin faydası olur. Bazen çok farklı mağlup olan takımlar daha iyi reaksiyon verirler. 

İSTİFA TEZAHÜRATLARI ARTARAK DEVAM EDİYOR
4 sayı mağlupken "istifa" tezahüratları başlıyor, artarak gidiyor. Bu durum takımı kötülüyor. Bu oyunda bir takımı destekliyorsanız maçın sonuna kadar desteklersiniz. Bu, bütün spor dünyasında böyledir. Biz de çok farklı şeyler oluyor. Son Hapoel maçında öndeyken bana “neden itiraz etmiyorsunuz” diye eleştiri yapıyorlar. Bununla başa çıkmanın yolu yok. Bu oyuncular bir emek veriyor. Bunun karşılığında da bazı şeyler bekliyorlar ama bu olmuyor. Neden olmuyor bilmiyorum. En büyük sıkıntımız bu. Maç kazanılır kaybedilir ama… Eğer benimle alakalı bir durum varsa buna Galatasaray Yönetim Kurulu karar verir. Bir sorumlu varsa bu koçtur, her yerde böyledir. Üzüldüğüm taraf, sahada yer alan 12 oyuncu emek veriyor. Emeğe saygı göstermek çok önemlidir. Bunu yapamıyoruz. Bunu yapsak takım da farklı yerlere gelir.

Biz nereden gelip EuroCup’ta üst tura çıktık. Burada kaybettik ama bu demek değil ki orada da kaybedeceğiz. Şimdi bir oyuncu getirdik. Biraz kilosu var, 2 aydır oynamıyor. Bizim imkanımız da çok değil. Kulübe anında artı getirecek çok iyi bir oyuncu almak kolay değil. Biz her şeye hazırlıklıyız. Çalışmaya devam ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.