Fatih Terim: Ligin en sert, en zorlu deplasmanıydı..

Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasının kapanış maçında Kayseri deplasmanından 3 puana 3 golle uzanan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Ligin en zor deplasmanından galibiyetle döndükleri için oyuncularını kutlayan İmparator, takım olarak önümüzdeki süreçte performansın daha da yukarıya çıkacağını belirtti. Fatih Terim'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Oyuncularımı kutluyorum. Galatasaray'ın oynamak istediği futbol ortada, bunu 60-70 dakikaya çıkartırsak çok iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Rakip sahada oynayan, çabuk oynayan, baskı kuran, pas yapan.. Bunların hepsi iyiydi. İkinci yarı açıkcası beklediğim bir şeydi, çünkü fiziğimiz maalesef tam değil. Bunu da ben esasında Göztepe maçından sonra küçük bir mesajla söylemiştim. Her geçen gün iyi olacağından emin olabilirsiniz. O zaman çok daha güçlü bir Galatasaray olacak. En sert deplasmandan, en sert takımla başladık. Müthiş derin bir kadrosu olan, çok iyi bir takım Kayserispor. İlk yarıda hiç pozisyona sokmadık, bu arada bir çok pozisyon bulduk. Hatta biterken üçüncüyü de atsak, oyunu kopartacaktık ancak 2-0 rakibin geri dönebileceği bir skor. 

Oyuncularımı kutluyorum, sürekli deplasmanlarda kaybeden ve farklı kaybeden bir Galatasaray vardı. Bir travmadan çıkıyorlar. Son 15 dakika hariç, hayatımda belkide çok ender - daha önce oldu mu bilmiyorum ama - bir şeyi gerçekleştirdim ve 10 dakikada 3 oyuncu değiştirdim. Oyunu dengelemek, topa sahip olmak ve atakları engellemek adına bir hamle yapmamız gerekiyordu. Düşündüğümüz sahaya pratik olarak yansıdı ve bu arada 3-4-5 golleri kaçırdık. Sonuç itibariyle iyi başlangıç yapmak, 3 puan almak, böyle bir sıkıntılı durumda Galatasaraylıları mutlu edebilmek, rakiplerimizin hepsinin puan kazandığı haftada son maçı oynarken puan kaybetmemek bizim için çok önemliydi. Bu nedenle tüm oyuncularımı kutluyorum, Galatasaraylılara güzel bir hafta başı yaşattığımızı düşünüyorum.

ultrAslan grubunun da 17.yaşını kutluyorum. Havalimanından itibaren bizi karşılayan, yollarda dizilen ve burada da yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim birlik olmamız, taşın altına beraber elimizi koymamız kulüp adına çok önemli..

Selçuk - Ndiaye ikilisi yorulana kadar gayet iyilerdi. İlk yarı özellikle istediğimiz herşeyi yaptılar, oyun geçişlerinde en iyi görevlerini yaptılar ve pas yüzdesini yükselten önemli istasyonlardı. Yorulduktan sonra ki takım olarak hep beraber yoruldular, rakibin golünü gördük. İstatistiklere baktığımızda bazı oyuncuların hiç oynamadığını görüyoruz. Sinan mesela geçen devre 100 küsür dakika görev almış. Kaçırdığı golleri tenkit etmemek gerekiyor, onu pozisyonlara girdiği için tebrik etmek gerekiyor. Donk keza öyle, hiç oynamamış. Ben oyunculara göre şablon yapmıyorum, kafamdaki şablona göre oyuncuları diziyorum. Ben de istiyorum, 7'den 77'e her Galatasaraylının sayabileceği bir kadroyu sahaya süreyim ancak bazı şartları düşünmek gerekiyor.

Açıkcası seçim de bizi bir kaç gün transferden uzak tuttu, yapma imkanımız var mı ona bakacağız. Almak veya istemek çok kolay ancak satmak daha önemli. Bu konuda çok becerikli değiliz ancak elimizdeki oyuncuların performansını yukarıya çekmek benim için önemliydi. Tolga, Selçuk, Donk, Sinan gibi oyuncuların bugün gösterdiği performanstan memnunum. Kadroya gelecek bazı oyuncularımız var, Maicon gelecek - Fernando ve Gomis gelecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.