Galatasaray Odeabank'tan sürpriz pivot hamlesi!

Sezon başında bütçeyi büyük oranda düşürerek Erman Kunter önderliğinde yeni bir yapılanmaya giden ancak sezonun ilk yarısında oldukça başarısız bir süreci geride bırakarak Oktay Mahmuti'yi göreve getiren Galatasaray Odeabank'ta yapılanma süreci devam ediyor. Mahmuti yönetiminde yeni bir düzen ve basketbol oynamaya çalışan Galatasaray Odeabank pota altına takviye yapmaya hazırlanıyor. Stephane Lasme'nin geçmiş dönem alacaklarından dolayı FIBA tarafından transfer yasağı cezasıyla karşı karşıya kalan takımımızın NBA patentli 24 yaşındaki pivot Joel Bolomboy ile görüştüğü iddia ediliyor.

Eurocup'ta yer aldığı TOP16 turunda ilk 3 maçını kaybeden ve Basketbol Süper Ligi'nde de 16 hafta sonunda 10 mağlubiyet alarak sezonun ilk yarısını oldukça kötü bir şekilde tamamlayan Galatasaray Odeabank geçtiğimiz günlerde Litvanyalı oyun kurucu Adas Juskevicius ve veteran forvet Caner Topaloğlu'nu kadrosuna katarak üstüste 2 deplasmandan (Gran Canaria ve Gaziantep BŞB) özgüven depolayıcı galibiyetle ayrılarak yeni düzenin parkeye olumlu yansıyacağının sinyallerini vermişti. Oktay Mahmuti yönetiminde sahada da bambaşka bir kimlik yaratan Galatasaray Odeabank'ta yeni yönetimin gerçekleştirdiği görev dağılımı sonrasında basketbol şubesinden sorumlu yöneticilerin en kısa sürede FIBA'dan gelen transfer yasağını kaldıracaklarını ve kadroya bir uzun daha katacakları gelen iddialar arasında yer alıyor.

Time Out Basketbol sitesinin haberine göre; Stephane Lasme'nin alacaklarının ödenmesinin ardından FIBA'daki transfer yasağını kaldırmaya hazırlanan Galatasaray Odeabank'ın gündeminde son olarak NBA ekiplerinden Milwaukee Bucks'ta forma giyen Joel Bolomboy var. Rusya doğumlu olmasına karşın Ukrayna vatandaşlığı bulunan Bolomboy pota altında 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda forma giyerken, bu sezon Milwaukee Bucks formasıyla 6 maçta 6.3 dakika sahada kalırken 1.5 sayı - 1.7 ribaund ortalamalarına sahip olmuştu. 

Weber State kolejinden mezun olan ve 2016 yılında 2.turda Utah Jazz tarafından 56.sıradan draft edilen Bolomboy sezon içerisinde gelişmesi açısından gönderildiği NBA G-League'ne bir beden büyük gelmişti. 4 ve 5 numaralı pozisyonda forma giyen 2.06'lık genç oyuncu Wisconsin Herd forması altında 16 maçta 32.5 dakika sahada kalırken maç başına 17.2 sayı - 10.5 ribaund - 1.3 asist - 0.8 top çalma ve 0.6 blok ortalamalarıyla mücadele etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.