Galatasaray'ın en özel üyesi: Durducan Nevruz!

İlklerin ve enlerin kulübü Galatasaray, yeni üyelere yapılan berat takdiminde yine Türkiye'de ilklerden birine imza attı. Türkiye'ye yüzme özel olimpiyatlarında birçok madalya kazandıran ve rahmetli başkanımız Özhan Canaydın'ın manevi evlatlarından Durducan Nevruz, bugün gerçekleştirilen törenle birlikte Galatasaray Spor Kulübü üyeleri arasına girdi.

Down sendromlu olan Durducan Nevruz aslında Türk sporuna bir çok uluslararası başarı kazandırdı ancak maalesef bir çok kimsenin ve hatta belki de Özel Olimpiyatları takip eden azınlığın dışında kimsenin haberi yok. 1992 - Bursa doğumlu olan Durducan ilk olarak 2006 yılında Roma Yaz Oyunları'nda ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırdı. 15 yaşında katıldığı 2007 Özel Olimpiyatlar'da ise yüzme branşında 100 metre sırt üstü kategorisinde Olimpiyat Şampiyonu olarak Türk bayrağını dalgalandırmış, Çin semalarında İstiklal Marşı'nı dinletmişti. 100 metre serbest stilde de gümüş madalyayı boynuna takan Durducan ülkemizi gururlandırmıştı. Down sendromlu özel sporcu 2007 yılında Shangai'da düzenlenen olimpiyatlardan 2 altın - 1 gümüş madalya ile ayrılmıştı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.