Maça Doğru | Galatasaray Odeabank - Banvit

Türkiye Kupası'na katılma hakkı kazanma umutlarını korumak isteyen Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Banvit'i konuk edecek.

6 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma beIN Sports 3'den naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son lig maçında çekişmeli geçen maçın sonunda İstanbul BBSK'ya 74-67 mağlup olmuştu. Karşılaşmada Emir Preldzic 12 sayı - 1 ribaund - 7 asist ile en skorer oyuncu olurken, Richard Hendrix karşılaşmayı 12 sayı - 9 ribaund ile tamamlamıştı. Sarı Kırmızılılar aldığı bu sonuç ile 8. mağlubiyetini alırken, 5 galibiyet - 8 mağlubiyet ile ligin 10. sırasında yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Banvit
Geçen sezon kulübün en parlak senelerinden birini geçiren Banvit, Türkiye Kupası'nı kazanmayı başarmış ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 2. olma başarısı göstermişti. Bu sene de aynı başarıları göstermek isteyen Balıkesir ekibi, geçen sezon kadrosunda bulunan önemli oyuncularından Jordan Theodore, Furkan Korkmaz ve Gedisminas Orelik ile yollarını ayırmıştı. Sezon başında ise Tony Taylor, Angelo Caloiaro, Adonis Thomas, Jake Odum ve Andy Rautins'ı kadrosuna katmıştı. Kısa bir süre önce istediği katkıyı alamadığı Jake Odum ile yollarını ayıran Banvit'in kadrosunda şu an için 6 yabancı bulunuyor.

LİGDE İLK HEDEFLERİ TÜRKİYE KUPASI
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 7 galibiyet almayı başaran Banvit, 7 galibiyet - 6 mağlubiyet ile 8. sırada yer alıyor. Darüşşafaka, Anadolu Efes, İstanbul BBSK gibi güçlü ekipleri yenmeyi başaran Balıkesir ekibi, geçen sezon kazandığı Türkiye Kupası'na katılma hakkı kazanabilmek için kalan 2 maçını da kazanmak istiyor. Son olarak ligde evinde Gaziantep Basketbol'u 86-76 mağlup etmeyi başarmıştı. Karşılaşmada 19 sayı üreten Andy Rautins maçın en skorer oyuncusu olmuştu. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Banvit 68-64 Darüşşafaka Basket
  • Anadolu Efes 77-99 Banvit
  • Banvit 86-76 Gaziantep Basketbol
FIBA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE LİDER
Banvit geçen sene final oynadığı FIBA Şampiyonlar Ligi'ni bu sene kazanmak istiyor. Şu ana kadar grup aşamasında 6 galibiyet almayı başaran Balıkesir ekibi, 6 galibiyet - 3 mağlubiyet ile grubun 1. sırasında yer alıyor. Son Şampiyonlar Ligi maçında ise Union Olimpija'ya konuk olan Banvit, rakibini 57-65 mağlup etmişti. Oynadığı son 3 FIBA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Strasbourg IG 87-72 Banvit
  • Banvit 90-62 Umana Reyer Vanezia
  • Union Olimpija 57-65 Banvit
TEHLİKELİ İKİLİ: TAYLOR & KULIG
Oynanan 13 lig maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 12,2 sayı - 3 ribaund - 3,53 asist ortalaması ile oynayan Tony Taylor ve maç başına 11,8 sayı - 5 ribaund - 0,84 asist ortalaması yakalayan Damian Kulig oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR):
Sayı: Tony Taylor - 12,2 / Scotty Hopson 11,5.
Ribaund: Angelo Caloiaro - 6,46 / Ege Arar - 5,30.
Asist: Tony Taylor - 3,53 / Alex Renfroe - 5,69.
Blok: Damian Kulig - 0,84 / Richard Hendrix - 1,08.

SON KARŞILAŞMALAR
Basketbol Süper Ligi'nde karşılaştıkları son 10 karşılaşmada iki takım da 5 galibiyet almayı başardı. Geçen sezon ise Basketbol Süper Ligi'nde Banvit ile iki kez karşı karşıya gelen Galatasaray Odeabank, bu iki mücadeleden de mağlubiyetle ayrılmıştı. Karşılaşmaların sonuçları şu şekilde:
  • Galatasaray Odeabank 74-83 Banvit
  • Banvit 79-64 Galatasaray Odeabank

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.