Maça Doğru | Galatasaray Odeabank - Darüşşafaka Basket

EuroCup'a çok kötü başlamasına rağmen B Grubu'ndan 2. çıkmayı başaran Galatasaray Odeabank, Top 16 E Grubu ilk maçında Darüşşafaka Basket'i ağırlayacak. Bu sezon daha önce Darüşşafaka Basket ile Basketbol Süper Ligi'nde karşılaşan ve kaybeden takımımız Emir Preldzic ve Göksenin Köksal'ın iyileşmesinin ardından karşılaşmada tam kadro olacak. Darüşşafaka'nın da bir süredir sakat olan Scottie Wilbekin'in dönmesiyle birlikte karşılaşmada tam kadro olması bekleniyor.

3 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma Tivibu Spor 3'den naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son EuroCup maçında evinde Hapoel Jerusalem'i 87-68 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti. Karşılaşmada Richard Hendrix 14 sayı - 12 ribaund ile double double yapmayı başarırken, Dwight Hardy karşılaşmayı 13 sayı - 2 ribaund - 1 asist ile tamamlamıştı. Bu sonuç ile beraber B Grubu'ndan 2. olarak çıkmayı garantileyen takımımız, Top 16 E Grubu'na katılmaya hak kazanmıştı.

Rakibimizi Tanıyalım: Darüşşafaka Basket
Geçen sezondan sonra Fenerbahçe Doğuş ile birleşen Darüşşafaka Basket, geçen seneye göre kadrosunu neredeyse tamamen yeniledi. David Blatt önderliğinde 7Days EuroCup ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde zirveyi hedefleyen Darüşşafaka, kadrosundan önemli isimler kaybetse de sezon başında Will Cummings, Howard Sant Roos ve James Bell gibi isimleri kadrosuna katarak kadro kalitesini korudu. EuroCup A Grubu'nu lider tamamlayan Yeşil Beyazlılılar, Top 16 E Grubu'na katılmaya hak kazanmıştı.

LİGDE DENGELİ
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne dengeli bir gidişat sürdüren Darüşşafaka Basket, oynadığı 13 karşılaşmada 7 galibiyet almayı başardı. Ligde oynanan karşılaşmada Galatasaray Odeabank'ı yenmeyi başaran İstanbul ekibi, 7 galibiyet - 6 mağlubiyet ile 7. sırada yer alıyor. Son lig maçında ise deplasmanda Anadolu Efes'e çekişmeli geçen maçın sonunda 73-69 mağlup olmuşlardı. Karşılaşmada 21 sayı üreten Will Cummings takımının yıldızı olmuştu. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Banvit 68-64 Darüşşafaka Basket
  • Darüşşafaka Basket 88-73 Trabzonspor
  • Anadolu Efes 73-69 Darüşşafaka Basket
EUROCUP'TA LİDER OLARAK GELDİLER
EuroCup A Grubu'nda Unics Kazan, Cedevita Zagreb, Fiat Torino, BC Andorra, Levallois ile mücadele eden ve 8 galibiyet alan Darüşşafaka Basket, gruptan lider çıkmayı başarmıştı. Grubu 8 galibiyet - 2 mağlubiyet alarak tamamlayan David Blatt'ın öğrencileri, Top 16 E Grubu'na 1.'lik kontenjanından katılan takım oldu. Son EuroCup maçında deplasmanda BC Andorra'yı 68-69 mağlup etmeyi başarmışlardı. Karşılaşmada 19 sayı - 8 ribaund ile oynayan JaJuan Johnson bütün herkesi büyülerken, 16 sayı atmayı başaran Will Cummings galibiyete büyük katkıda bulundu. Oynadığı son 3 EuroCup karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Unics Kazan 75-79 Darüşşafaka Basket
  • Darüşşafaka Basket 75-77 Fiat Torino
  • BC Andorra 68-69 Darüşşafaka Basket
TEHLİKELİ İKİLİ: WILBEKIN & CUMMINGS
Oynanan 10 EuroCup maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 19 sayı - 1,7 ribaund - 5,1 asist ortalaması ile oynayan Scottie Wilbekin ve maç başına 12,3 sayı - 1,4 ribaund - 3,3 asist ortalaması yakalayan Will Cummings oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR): 
Sayı: Scottie Wilbekin - 19 / Dwight Hardy - 13,5.
Ribaund: JaJuan Johnson - 6,4 / Richard Hendrix - 7,5.
Asist: Howard Sant Roos - 4 / Alex Renfroe - 4,6.
Blok: JaJuan Johson - 1,4 / Richard Hendrix - 0,7.

Daha önce formamızı giymiş Furkan Aldemir'i kadrosunda bulunduran Darüşşafaka Basket'in güncel kadrosu şu şekilde: Will Cummings, Kartal Özmızrak, Scottie Wilbekin, Okben Ulubay, Furkan Aldemir, Oğuz Savaş, Emircan Koşut, Mert Akay, Doğuş Özdemiroğlu, Muhammed Baygül, Howard Sant Roos, James Bell, Micheal Eric, Stanton Kidd, JaJuan Johnson.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.