Mustafa Cengiz: Ali Sami Yen bunları mezardan çıkıp kovalar..

Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan seçimli olağanüstü genel kurulda başkan adayı olduğunu deklare eden ve muhalefetin ciddi desteğiyle birlikte seçime girecek olan Mustafa Cengiz seçim öncesinde Habertürk gazetesine açıklamalarda bulundu. Mayıs ayında seçime gideceklerini yenileyen Cengiz, yaklaşık 5 yıldır Galatasaray'a hizmet etmek için hazırlıklarda bulunduğunu belirtti. Mustafa Cengiz'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Galatasaray Liseli olmadığınız için seçimde bir handikap yaşayabileceğinizi düşünüyor musunuz? 
Liseli-lisesiz ayrımını yok edemeyiz ama yok etmeye çalışmalıyız. Galatasaray’ın kuruluş felsefesinde lise var. İyi ki Galatasaray Lisesi var. Aslımız lise eğer bunu inkar edersek haramzade oluruz. Taraftarlar liseye kızıyor çünkü bir menfaat grubu var ve bu insanların elindeki tek argüman Galatasaray Lisesi’nden mezun olmak. Ben liseli-lisesiz ayrımına tamamen karşıyım. Bu algı oluşturmak için kullanılan bir şey. Liseli değilse baştan eksi 1300 oyla başlıyor. Liseli değilse seçilemez algısı oluşuyor. Daha baştan ötekileştiriyorsunuz. Ben de mülkiyeliyim ve biz de birbirimizi tutarız. Ancak eşitler arasında taraf olabilirsiniz. Ali Sami Yen bunları görse inanın mezarından çıkıp kovalar! Çünkü onlar 7 arkadaş okulun içinde kulübü kurarken onun dev bir kulüp haline geleceğini biliyorlardı. Ancak bir takım insanların kulübü hala dar, devre, sınıf arkadaşları kalıbı içinde tuttuğunu görse isyan ederdi Ali Sami Yen!

Başkan adayı olmaya nasıl karar verdiniz? 
Biz ekip olarak 2013 yılından bu yana hazırlanıyoruz. Başkanlığa değil, G.Saray’a hizmete hazırlanıyoruz. Yönetmeye değil, Galatasaray’a nasıl proje üretip yardımcı oluruz, ona çalışıyoruz. Başkan Dursun Özbek baskından öte bir seçim kararı aldığında biz buna yüzde 60-70 ölçüde hazırlıklıydık. Ancak yüzde 100 hazır değildik. Çünkü 21 günlük bir süre ve 15 gün önce 45 kişilik liste vermemiz gerekiyordu. Bize kalan yılbaşı tatilinin de içinde olduğu sadece 1 hafta... Ben Dursun Özbek’in de yangından mal kaçırır gibi seçime gitmesinden çok hoşnut olduğunu zannetmiyorum. Kendisinin de bu seçime yüzde 100 hazır olduğunu düşünmüyorum. Özetle bizi buna iten armaya duyan aşk ve ortak bir paydaya hizmet etme duygusu..

Mayıs ayında Sportif A.Ş.’ye dışarıdan 2 kişi atanma tehlikesi var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 
Öncelikle kayyum tehlikesi diye bir şey yok. SPK isterse 2 kişi atayabilir ama çoğunluk yine Galatasaray’da olacağı için sorun olmaz. Dursun Bey’in döneminde 3 yılda 560 milyon TL zarar var. kendisi ‘"Ben yarattığım zararı öderim." demişti. Bu da 560 milyon TL ediyor. Bunun şakası yok. O zaman bunu ödeyin. Biz boş vaatte bulunmuyoruz. Mayısta seçime gitme sözü veriyorum ancak devam edeceğim 3 yıl için projelerim var.

Mali sorunlar hakkında ne gibi önlemler aldınız? Dursun Özbek'in kefaleti olduğu söyleniyor..
Galatasaray’ın hiçbir döneminde başkanlar sağladığı kasa kolaylığını ilan etmemiştir. G.Saray’da kimsenin parası kalmaz. Kimse Dursun Bey’i teminat vermesi için zorlamadı, vermeseydi o zaman! Kulüp bugün nasıl yürüyorsa yarın da aynen yürür ama şeffaf olarak yürür. Siz Galatasaray’ı 50 milyon dolara satın alamazsınız, geleceğini de satın alamazsınız. eğer "Sadece varlıklı insanlar gelir, yönetir"diyorsanız orası bir mahalle takımıdır. Biz Galatasaray'ı ne satarız ne de sattırırız. 

‘Siz ne diyorsanız onu yapıyor’ diyorlar. En büyük seçim vaadiniz Fatih Terim’i göreve getirmekti. Ancak Dursun Özbek sizden önce davrandı.. 
Twitter'da şu yorumları okuyorum; ‘Mustafa Cengiz ne diyorsa Dursun Özbek onu yapıyor.’ Tabii bu biraz da işin esprisi. Biz Fatih Terim dedik, geldi. Basketbol AŞ olacak dedik, kendisi de Basketbol AŞ olarak yapacağını belirtti. Daha da projelerimiz var. Ayrıca bu mücadeleye girerken sosyal medyada trol hesaplar açmamızı istediler ancak biz böyle bir şey asla düşünmedik ve sosyal medyanın tamamı bizim için trol oldu. O kadar gerçeği gördüler!


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.