Mustafa Cengiz: Galatasaray fabrika ayarlarından çıktı..

Galatasaray'da hafta sonu gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde kulislerde hareketlilik devam ediyor. Mevcut başkan Dursun Özbek'in yanı sıra muhalefetin ciddi anlamda desteklediği başkan adayı Mustafa Cengiz seçim öncesinde planlarıyla ilgili olarak Sabah gazetesine açıklamalarda bulundu.

Neden aday oldunuz?
Bir yönetim başarılı olduğunda neden aday olalım? Mali, idari ve sportif anlamda başarılı olanın heykelini dikeriz. Böyle şeffaf olmayan, doğru-net bilgilere ulaşılmayan bir sisteme ve yapılanmaya karşıyız. Galatasaray'ın fabrika ayarlarından çıktığına inanıyoruz. Bu yüzden aday olduk. Biz her zaman doğruları söyleyeceğiz ve mali olarak şeffaf olacağız. Galatasaray'ı fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz. 

Başkan seçilmeniz halinde Mayıs'ta tekrar seçime gidecek misiniz?
Mayıs'a kadar şampiyon bile olsak tekrar seçime gideceğiz, Genel Kurul bunu bilsin. Ekibimle 2014'ten beri çalışıyoruz ama hazırlıksız yakalandık. Baskın seçimden de beter! Yangından mal kaçırır gibi, 'Ben illa başkan olayım' hesabı içerisine girildi.. Demokraside fırsat eşitliği vardır. Diğer adaylar hazırlanamadı. 

Galatasaray'ın şu anki mali tablosunu bir de sizden dinlesek...
Bu yönetme tarzı kaldığı sürece Galatasaray maalesef bütün kaynaklarını tüketir. Riva-Florya'dan gelen 508 milyon TL'lik parayı kırdırdık ve futbolcu transferlerine bu paraları gömdük. Hem Riva-Florya'yı satıyorsunuz, üstelik banka borcunu kapatacağım diye söz de veriyorsunuz ama borç alacak farkı 1 milyar TL. Galatasaray'ın net borcu 2 milyar TL, borcun azaldığı falan yok, gittikçe artıyor. Galatasaray sadece transfer döneminde 155 milyon Euro'yu yeni transferlere bağladı. 38 milyon Euro ödendi, 500 milyon TL kaldı. Yani Riva-Florya'dan gelecek muhtemel artı geliri de kapadık. 

Kısa vadeli yol haritanızı açıklar mısınız?
Kısa vadede koordinat tespiti yapacağız. Galatasaray'ın durumu ne? Borçlar net olarak ne? Alacaklar net olarak ne? Seçilirsek ilk icraatımız, bağımsız bir denetim şirketine mali durumu tespit ettirmek olacak. Borç yönetimi yapacağız. Galatasaraylılar merak etmesin; çok daha uygun koşullarda kredibilite sağlayacak bir finansman kuruluşu ile çok güçlü bir ödeme planımız var. Mali durumu biliyoruz, çözümü de biliyoruz. Dünya markası Galatasaray'a dünya markası sponsorlar kazandıracağız. Gelecek yönetimlerin önünü açmak için hamleler yapacağız. 

Fatih Terim'le çalışmaya devam eder misiniz?
Tudor'un geliş şekli beni rahatsız etmişti. Fatih Terim için 'Başkan olursam benim ilk getireceğim kişidir' demiştim. Ben seçilirsem de Fatih Hoca ile devam ederim. Taraftarın yüzde 95'i Fatih Terim'i istedi. Fatih Hoca hayırlı oldu. Kalmalı, devam etmeli ve inşallah şampiyon yapacak. Galatasaray'da artık teknik direktör sorunu yok ama yönetme sorunu devam ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.