ÖZEL RÖPORTAJ | Mustafa Cengiz: Galatasaray için buradayız!

Galatasaray'da yarın gerçekleştirilecek olan olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde başkan adayı Mustafa Cengiz web sitemize özel açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek yönetiminin paylaşmadığı mali raporlara değinen Cengiz, göreve gelmeleri halinde kasa kolaylığı sağlayacak maddi imkanlarının olduğunu belirtti. Mustafa Cengiz'in sitemize yapmış olduğu açıklamaların tamamı şu şekilde..

GALATASARAY'A YAKIŞTIRAMIYORUZ
Dursun Özbek enkaz edebiyatı yapılmasını istemediğinin altını çizmiş, seçime gireceklere Galatasaray'ın mali açıdan nerede olduğunu, borçlarını, kasasını tüm çıplaklığıyla aktaracaklarının sözünü vermişti. Biz bu açıklamaya itimat ederek 5 Ocak günü yedi başlık altında taleplerimizi yazılı olarak ilettik. Sayın Özbek'in apaçık beyanına rağmen talep ettiklerimiz değil, paylaşılması münasip bulunan kamuya açık dökümanlar bize gönderildi. Örneğin nakit akışına dair projeksiyon, muaccel hale gelmiş çalışan ve sporcu ödemeleri, güncel bilanço bizden esirgendi. Bu hal karşısında bize iki seçenek kalıyor; Ya mali işler konusundaki profesyonel arkadaşlarımız hazırlıksız ve gerekli yetkinliklere sahip değil, ya da Özbek yönetimi hatalarını ve hatta kabahatlerini gizleme çabası içerisinde. Hangisinin daha kötü olduğuna karar veremedik ama bu tavrı asla Galatasaray'a yakıştıramıyoruz.

GALATASARAY'IN SORUNLARINI BİLİYORUZ
Seçime saatler kalmışken göndermelerinin bir anlamı kalmadı diyerek talebimizi geri çektik. Nasılsa seçilip mazbatayı aldığımızda tüm verilere doğrudan ulaşmış olacağız. Bizden esirgenenleri biz üyelerimizden saklamayacağız ve bir ay içerisinde mali durumu herkesin anlayabileceği bir şekilde bir kaç sayfalık özetini camiamız ile paylaşmak istiyoruz. Gelmiş geçmiş tüm yönetimler sorumluluk üstlendiler ve çok çalıştılar. Çalışan herkes hata yapabilir, belli bir dönemde verilen kararlar bugün arzu edilen sonuçlar vermemiş olabilir. Bunları mesele yapacak veya enkaz edebiyatı üzerinden mazeret üretecek değiliz. Galatasaray'ın idari, mali ve sportif tüm sorunlarını biliyoruz.

ŞAİBE GÖRÜRSEK BUNUN HESABINI SORARIZ
İstediğimiz detaylar, 4 aylık icraat dönemimimizde tek bir gün dahi zaman kaybetmeden işe koyulmak için ön hazırlıklarımızı tamamlamak amacıyla talep edilmişti. Bu talebimizden vazgeçtik, seçimi kazanınca nasılsa her bilgiye erişebileceğiz. Hataları eleştirerek vakit kaybetmeyeceğiz ama ağır vazife ihmalleri, kasıtlı yanlışlar, şüpheli işlemler, kulübün çıkarlarına aykırı tek bir imza tespit ettiğimiz an takipçisi oluruz. Galatasaraylılar adına bunların hesabını sorarız. Bu kararlılığımızdan camiamız şüphe etmesin, biz şüphe ihtimalinin gölgesini kaldırmak için gayret göstereceğimizin sözünü veriyoruz.

ÖZBEK AİLESİNİN DEĞİL, GALATASARAY'IN TAŞINMAZLARI
Sayın Özbek sürekli projelerden bahsediyor. Riva, Florya, Kemerburgaz ve Spor Salonu.. Tüm bu projeleri şahsi başarısı olarak lanse etmekten de geri durmuyor. O kadar sık duyduk ki, bu mülker Özbek ailesinin Giresun'daki tapulu malları zannedeceğiz yakında! Bu taşınmazlar Galatasaray'ın maddi duran varlıklarıdır. Seçildiğimiz andan itibaren ilgili protokolleri ve yapılmışsa fizibilite çalışmalarını tetkik edeceğiz. Kurumlarda devamlılık esastır, geçmiş yönetimlerin attıkları imzalar bizi bağlar. Biz başlanan hayırlı işleri yarım bırakmaya değil, doğruları tamamlamaya geliyoruz. Gerekli revizyon ve iyileştirmeler için elimizden geleni yapacağız. Genel Kurul'un verdiği yetkileri eski başkanlarımızdan birisi kullansaydı başarı veya başarısızlık sadece onlara mı ait olacaktı? Sayın Özbek'ten ricamız, Galatasaray'ın tüzel kişiliğini yok sayarak her şeyi şahsi çabasının neticesi olarak göstermekten vazgeçsin. Bunu devam ettirirse, kendi ekip arkadaşlarına da haksızlık etmiş olacaktır. Endişemiz odur ki, Sayın Özbek yakında "benden sonrası tufan" noktasına gelmek üzeredir.

BAŞKANLIK MAKAMINA ETİKET KONULAMAZ
Seçilmiş yönetimler kısa vadeli nakit sıkışıklığını çözmek üzere kasa kolaylığı sağlamıştır, bundan sonra da ihtiyaç duyulabilir. Ama biliriz ki, kimsenin parası Galatasaray'da kalmaz ve bu kulüp herhangi bir üyesinin kesesine muhtaç gibi gösterilemez. Bunu şiddetle redederiz. Başkanlık makamına kimse fiyat etiketi koyamaz, buna yeltenemez bile. Seçildiğimizde acil çözümler için tedarikli geldiğimizi herkes görecek. Sayın Özbek nereden kaynak yaratıyorsa, borç alıyorsa aynı şekilde ve belki daha iyi koşullarda biz de alırız, başka bir yönetim de alır. Çünkü aslolan Galatasaraydır ve kulübümüzün hükmi şahsiyetidir. Gelir getirici projelerimizde ve tasarrufa dayalı her türlü uygulamamızda arkamızdaki güç Galatasaray ve milyonlarca Galatasaraylıdır.

DAYANIŞMA VE BAŞARI GALATASARAY'DIR!
Mayıs 2018'de seçime gitme sözü verdik. O seçimde şahısların değil, ekiplerin ve ihtimallerin değil projelerin, iddiaların değil fikirlerin yarışmasını arzuluyoruz. O yüzden ben veya ekibimin en müstesna tarafı şahsi özelliklerimiz değil, büyük Galatasarayın fertleri ve parçası olmamızdır. Kurumsallıktan bahsedilen ortamlarda şahıslar konu edilemez, kahramanlık hikayelerinin öznesi olamazlar. 20 Ocak günü tüm üyelerimizi oy vermeye davet ediyoruz. Değişime omuz verirlerse birlikte başaracağız, çünkü dayanışma ve başarılı olma Galatasaray'ın alamet-i farikasıdır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.