Seçim 2018: Mustafa Cengiz'in listesini yakından tanıyalım..

Galatasaray'da önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan olağanüstü seçimlerde aday olduğunu açıklayan Mustafa Cengiz çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, listesindeki isimler hemen hemen hepimize yabancı isimler olarak görünüyor. Galatasaray'ı yönetebileceğine inandığı isimleri kadrosuna katan Mustafa Cengiz'in ekibini yakından tanıyalım..

Ahmet Ünal Çeviköz: Lise eğitimini Kadıköy Maarif Koleji’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 1974, Siyaset Bilimi bölümünden ise 1978 yılında mezun oldu. Aynı yıl Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başladı ve merkez görevini müteakip Moskova Büyükelçiliği’nde ikinci katip, Bregenz Başkonsolosluğu’nda Konsolos olarak görev yaptı. Ankara’da Doğu Dairesi’nde şube müdürü olarak yaptığı görevi tamamladıktan sonra Sofya Büyükelçiliği Müsteşarlığı’na tayin edildi. 1989 yılında Dışişleri Bakanlığı’ndan izinli olarak ayrılarak NATO Uluslararası Yazmanlığı’nda göreve başladı ve önce Ekonomi Direktörlüğü’nde sonra Siyasi Direktörlük’te çalıştı. 1993 yılında Brüksel Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans derecesini aldı. 1994 yılında NATO’nun Moskova’daki Enformasyon Bürosu’nu açmakla görevlendirildi. Bunu müteakip NATO-Rusya Kurucu Senedi’ni hazırladı ve 1997 yılında yeniden Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevine döndü. Balkan Dairesi Başkanı ve Kafkasya-Orta Asya Genel Müdür Yardımcısı olarak merkez görevlerini tamamladıktan sonra 2001-2004 yıllarında Türkiye’nin Azerbaycan nezdinde, 2004-2006 yılları arasında da Irak nezdinde Büyükelçisi olarak görev yaptı. 2007-2010 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşar İkili Siyasi İşler Yardımcısı olarak Ankara’da bulundu. Bu sırada 2009 yılında Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokolleri hazırladı.  2010 yılında Londra’ya Büyükelçi olarak tayin oldu. 2014 yazında bu görevini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Ünal Çeviköz 2013 yılında Uluslararası Denizcilik Örgütü 28. Dönem (2013-2015) Genel Kurul Başkanlığı’na seçildi. Deneyimli ve başarılı bürokrat ana dil seviyesinde İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca ve İtalyanca bilmektedir.

Prof. Dr. Acar Baltaş: Ortaöğrenimini Istanbul Erkek Lisesi’nde, yüksek öğrenimini Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Acar Baltaş, doktorasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Nöroloji Anabilim Dalı’nda yüksek beyin fonksiyonları konusunda yaptı, klinik nöro-fizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru ünvanını aldı ve 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında Profesör oldu. 1977-1997 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anabilim Dalı’nda çalıştı. Yurtiçinde ve dışında yayınlanmış 100’dan fazla bilimsel çalışması bulunan Baltaş, 1983 yılından bu yana, iletişim ve tıbbi psikoloji alanındaki bilgilerini iş hayatının ihtiyaçları ile bağdaştırarak seminerler verdi, uygulamalar yaptı.  ürk A Milli Futbol Takımı’nın ve Galatasaray Futbol Takımı’nın psikolojik danışmanlığını yaptı, bu görevi Türk A Milli Futbol Takımı’yla sürdürdü. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde antrenörlere yönelik, “genç sporcularda karakter gelişimi” ve “psikolojik performans danışmanlığı” programlarını yönetti. Ayrıca, 2009-2016 yılları arasında Harp Akademileri’nde kurmay subay adaylarına ve her rütbede terfi eden generallere kişilik ve liderlik eğitimleri verdi.

Prof. Dr. Nejat Güney: Galatasaray Lisesi ve Pertevniyal Lisesi’nde okuyup mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra ortopedi ve travmatoloji uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yaptı. 1986 yılında doçent oldu ardından 1994 yılında profesör ünvanına hak kazandı. 1987 yılında 3 ay süreyle Londra’da Royal National Ortopaedic Hospital’da, total diz protezi cerrahisi konusunda uzman Prof. Dr. George Bentley’in yanında çalıştı. Ülkeye dönüşünde, bugün de kullanmakta olduğumuz protezi aynı seansta her iki dize ve daha sonraki yıllarda da kalça protezini aynı seansta her iki kalçaya da uygulayarak bu konuda öncülük etti. Daha sonraki yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki South California Institute’de, Almanya’da, İsviçre’de ve İsveç’te Karolinska Hastanesi’nde protez cerrahisi konusunda çeşitli uzman hekimlerle çalıştı.

Okan Böke: Lisans ve lisansüstü eğitimini Texas A&M Universitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan Okan Böke, okul sonrası Citi NY’da başlayan bankacılık kariyeri İstanbul’da sırası ile İnterbank, Körfezbank, TAIB Yatırımbank ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın hazine bölümlerinin tüm departmanlarında ve yönetici olarak sürmüştür. Bir süre ABD’li bir Hybrid Fon’da CIO (Chief Investment Officer) görevini üstlenen Okan Böke, Kurucu Ortağı olduğu Ceres Finans’ta Kurumsal Finansman hizmetleri de vermiştir. Özbal Çelik Boru’nun halka arzını muteakipen bu şirkette CFO olarak da hizmetini sürdüren Okan Böke; yaklaşık 1 yıl evvel yaptırımlarını 2 yıllığına durdurma kararı alan ATIG Yatırım Menkul Değerler’de 2014 Şubat’tan itibaren  Genel Danışmanlık  görevini üstlenmektedir. Okan Böke aynı zamanda Bloomberg HT kanalında yorumcu olarak görev yapmaktadır. 

Emre Erdoğan: Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Emre Erdoğan aynı bölümde doktorasını tamamladı. 1996’dan itibaren kamuoyu araştırmaları yapan Erdoğan 2003 yılında bağımsız bir araştırma şirketi olan Infakto RW’yu kurdu. 2005 yılından itibaren Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak Araştırma Metotları ve İstatistik dersleri veren Erdoğan, 2015 yılından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Doç. Dr. Erdoğan; dış politika ve kamuoyu, siyasal katılım, genç ve çocuğun iyi olma hali; gönüllülük, sosyal sermaye ve sosyal gelişim konularında çok sayıda araştırma yürütmüş ve yayın yapmıştır.

Celal Açar: Uzun süredir Galatasaray'ın içerisinde olan Açar, geçmiş dönemde Adnan Polat'ın başkanlığında Sicil Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştı. Kulüpte daha önceden Disiplin Kurulu başkanlığı da yapan Açar, bir önceki seçimde Turgay Kıran'ın listesinde yer alıyordu.

Cenk Nuri Soyer: Şişecam'ın iştiraklerinden birisi olan Soda AŞ'nin Kimyasallar Grup Pazarlama ve Satış Bşk.Yrd. görevinde bulunan Cenk Nuri Soyer son olarak Ünal Aysal'ın başkanlığındaki yönetim kurulunda Denetim Kurulu'nda görev yapmıştı. 

Mustafa Cengiz'in yönetim kurulu listesinde yer alan Ahmet Sabri Şenkal, Adil Araboğlu, Hacı Hüseyin Toprak isimli üyeler hakkında net bilgi elde edilemediğinden yazı içeriğinde yer verilememiştir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.