Sultanlar Ligi | Fenerbahçe'yi Deplasmanda 0-3 Deviriyoruz!


Sıradan bir maç yazısından farklı olarak bu yazıda sezon başında yapılan yatırımı, son birkaç hafta içindeki eleştirileri ve amatör branşa karşı bir türlü oluşamayan güveni yazmak istiyorum. Galatasaray Kadın Voleybol Takımı sezon başında daha önce hiç olmadığı kadar fazla yatırımla iki önemli oyuncu; Tatiana Kosheleva ve Neslihan Demir'i kadroya katmıştı. Üçüncü oyuncu olarak yıllar önceki performansını daha da arttıran Dobriana Rabadzhieva ile kadroyu taşıyacak üçlüye bir de birkaç sezondur oturmuş çekirdek eklenince hepimizin beklentisi artmış oldu. Özellikle de yıllardan sonra ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olmanın verdiği heyecanla.

Fakat başta Ataman Güneyligil olmak üzere şubeyi yakından takip eden kimseler ve ben dahil takımın alışması için zamana ihtiyaç olduğunu ve takımın esas gücünü ilk devreden sonra ancak ortaya çıkaracağını başından beri iddia ediyorduk. Bugün o meyveler toplanmaya başladığında sadece skor değil, oynanan oyunun kalitesinin yükselmesi göze çarpıyor ve bundan oldukça keyif alıyorum. Sezon başında kaybettiğimiz derbiler düşünülünce her branşta olduğu gibi voleybolda da "şubenin kapatılmasına" varan acımasız eleştiriler yapıldı. En son genel kurul öncesi bazı yöneticilerin Neslihan'ın aldığı paralardan takımın yatırımına varan densizce açıklamaları beni oldukça üzmüştü doğrusu.

Bu takım senelerdir canla başla mücadele ederken ilk defa bu sezon hak ettiği yatırımı alıyor ve üç tane yeni oyuncunun alışma süresi boyunca yapılmadık eleştiri kalmıyor. Fakat Ataman Hoca sezon başı sunduğu bahanesinde haklı olduğunu bugünlerde bize gösteriyor. Kaybetmiş olsak da harika bir mücadele çıkarttığımız Ezcazıbaşı maçının ardından Vakıfbank'a da mağlup olsak da bugün Fenerbahçe'yi kendi evinde çok ağır bir şekilde mağlup ettik. Fenerbahçe eski gücünde olmamasına rağmen voleybol şubesinde bizden daha fazla oturmuş bir yapısı var ve sırf bu tecrübe bile bazen maçı getiren faktör olabiliyor.

Fakat etkili oyunu ile Fenerbahçe'nin oyunda hakimiyet kurmasına izin vermeyen Galatasaray muazzam bir galibiyet aldı ve bu sezon sonu için iyi işaretler yakmaya başladı. Takıma güvenmemiz lazım. Şampiyonlar Ligi'nde olumlu sonuçlar alıyoruz, muhtemelen gruptan çıkıp Final Four zorlayacağız. Sultanlar Ligi'nde de geçen sezonki gibi finali zorlamamak işten değil. İşte o zaman takımımızdan şampiyonluğu bekleyeceğiz.

Sadece sabır, bu takım güzel günler görecek.
Tebrikler takım!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.