Yuto Nagatomo sezon sonuna kadar Galatasaray'da..

Son dönemde oldukça hareketli bir süreç geçiren Galatasaray'da transfer döneminin sona ermesine sayılı saatler kale hareket devam ediyor. Osmanlıspor maçı öncesinde takımdan ayrılmak istediğini belirten Badou Ndiaye'yi kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle Stoke City'e satan Galatasaray, sezon başından beri sıkıntı yaşadığı savunmanın soluna takviye yaptı. İtalyan devi İnter'de forma giyen 31 yaşındaki Japon sol bek Yuto Nagatomo'yu sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine katan takımımız böylelikle bu soruna geçici de olsa çözüm bulmuş oldu. 

12 Eylül 1986 tarihinde Japonya'nın Ehime bölgesinde yer alan Saijo'da dünyaya gelen Yuto Nagatomo futbolseverlerin pek yabancı olmadığı bir isim. Uzun yıllardır İtalya'da futbol hayatını sürdüren Japon savunmacının futbola başlaması Avrupa'daki diğer oyuncuların futbola başlamasıyla pek alışageldiğimiz türden değil. Dünyanın en sistematik ülkesi olarak bilinen Japonya'da eğitim hayatını sürdüren Nagatomo, lise yıllarında futbola başladı. 2002 yılında Higashi Fukuoka Lisesi'nde lisanslı olarak futbol oynayan Nagatomo, bölgesel şampiyonalarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti ve 2005 yılında Mejri Üniversitesi'nden burs alarak altyapı gelişimini sürdürmeye devam etti. Amerika'daki basketbolcuların düzeninde olduğu gibi ilk olarak lise, ardından da üniversitede (kolej ligi) kendisini kabullendiren Nagatomo kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini de 2007 yılında FC Tokyo takımı ile imzaladı. 21 yaşında ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan başarılı savunmacı, 2010-11 sezonunda İtalyan ekibi Cesena'ya kiralık olarak transfer oldu.

Ülke ve hatta kıta dışı ilk transferini 30bin euro karşılığında Cesena'nın yolunu tutarak gerçekleştiren Nagatomo'nun İtalya'daki kariyeri bir hayli enteresan.. Cesena formasıyla ilk sezonunda Seria A organizasyonunda tamamı ilk 11'de ve 90 dakika sahada kalmak koşuluyla 16 karşılaşmada forma giydi. Gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Nagatomo'nun bonservisini 1.6 milyon euro karşılığında satın alan Cesena, sadece 1 hafta sonra 2 milyon euro kiralama bedeliyle Japon sol beki Inter'e kiraladı. Inter forması altında Seria A'da 13, Şampiyonlar Ligi'nde ve İtalya Kupası'nda 3 mçta forma giyen Nagatomo sezon sonunda (2011 yazı) 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle Inter'in yolunu tuttu. 2011 kışında kiralık olarak geldiği Inter ile yaz aylarında bonservisiyle transfer olan Yuto Nagatomo kadronun değişmez isimlerinden birisi olmayı başardı. 2011-12 sezonundan itibaren çok büyük bir kısmı ilk 11'de olmak üzere kadroda şans bulan Japon savunmacı istikrarlı performansıyla Inter'in dikkat çeken oyuncuları arasında yer alıyor. İtalyan ekibinin forması altında bugüne kadar 210 resmi maçta 11 gol - 18 asist yapmayı başaran Nagatomo, milli takım formasıyla da 101 maçta forma giydi. 2008 yılından beri Japonya milli takımının formasını giyen Nagatomo, ülkesi adına 2010 Dünya Kupası - 2011 Asya Şampiyonası - 2013 Konfederasyon Kupası ve 2014 Dünya Kupası'nda mücadele etmişti. 

2017-18 sezonunun ilk yarısında teknik direktör Luciano Spalletti tarafından ligde ilk 11 hafta düzenli olarak forma şansı bulan Nagatomo daha sonra yerini Davide Santon'a kaptırdı ve o günden itibaren rotasyonun bir parçası oldu. İtalya Kupası'nda bu sezon 2 maçta forma giyen Nagatomo son olarak 5 Ocak 2018 tarihinde oynanılan Fiorentina karşılaşmasında 75.dakikada oyuna dahil olmuştu.

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Yuto Nagatomo'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.