Dört Köşe | ''Rodrigues-Gomis uyumu umut verici.''

FCN Blog'un kendine has konsepti olan Dört Köşe'de bu hafta Tottiler Messiler Podcasti'nin sevilen ismi Hüseyin Kıyıcı ile Bursaspor karşısında alınan farklı galibiyeti ve Fatih Terim'in Linnes tercihini konuştuk.

Bursaspor karşısında alınan farklı bir galibiyet var. Sen oynanan oyunu nasıl buldun ve sence bu maç bir kıstas olarak düşünülebilir mi? 
Galatasaray'ın bu sezon klasik iştahlı iç saha oyun performanslarından birini izledik. Feghouli, Rodrigues ve Gomis'in rakibe yaptığı tempolu ve baskılı oyun neticesinde Bursaspor hataya zorlandı ve Bursaspor'lu Ekong'un  erken gördüğü kırmızı kart maçı çözdü. Galatasaray'ın ön alan baskısı ile rakibi yıpratan iç saha oyununda özellikle Rodrigues'in Fatih Terim'in gelmesiyle birlikte ivmelenen performansı ve tam bir golcü niteliklerine sahip olan Gomis çok şey ifade ediyor. Bu maç özelinde Cimbom'un oyunu gelecek adına bir kıstas olmaz ama artan Rodrigues - Gomis uyumu takım için umut verici ışık olmuştur.

Başakşehir'in puan kaybetmesiyle Galatasaray yeniden liderliğe yükseldi. Sence Galatasaray liderlik koltuğundaki yerini sezon sonuna kadar koruyabilir mi?
Konuştuğumuz üzere Galatasaray'ın iç saha maçları bu sezon bir sıkıntı arz etmedi. Ancak bu ligde şampiyonluğun temelini tutan kolonlardan biri de takım savunmasının az hata yapması ve deplasmanlarda daha ayakları yere basan bir oyun oynamaktan geçiyor. Fatih Hoca'nın hesaplarında katiyen 0 puan olarak görmediği  Sivasspor ve Kasımpaşa mağlubiyetlerinden sonra ipleri daha sıkı tutacağını düşünüyorum. Zaten şampiyonluk yarışında ki bu son düzlükte hesapsız kaybedilen 1 puanın bile telafisi kalmayacak artık.

Şampiyonluğa gelince; kalan maç fikstüründe malumunuz en zorlu maç Fenerbahçe deplasmanı. Yenemiyorsan yenilme stratejisi hem seni yarışta tutar, hem de o an ki tabloda rakiplerinle olan farkı korumak için bir kalkan olacaktır. Bu hesaplamaların dışında  iç sahada Beşiktaş ve Başakşehir ile oynayacak olmak kendi göbeğimizi kendimizin keseceği anlamına geliyor. Bu yüzden hala ipler en çok bizim elimizde..

Fatih Hoca'nın sağ bekte Mariano yerine Linnes'i tercih etmesiyle ilgili ne düşünüyorsun?
Ben hocanın Mariano & Linnes döngüsünde Linnes'i tercih etmesine sanılanın aksine pek şaşırmadım. Mariano'nun ilk 9 hafta dikkat çeken performansı sonrasında geçirdiği sakatlık ve performans dalgalanmaları hocayı bu seçime itti. Ve bu tercih Mariano'yu kaybetmek anlamına gelmiyor bana göre. Zaten kendisi basın toplantısında Martin ve Mariano'yu önlü arkalı da kullanabilirim dedi. Bence Mariano kritik maçlarda formasını geri alacaktır.

Fernando takımla çalışmalara başladı ve kadroya da dahil olmaya başladı. Sence Fernando'nun Donk mu yoksa Selçuk mu yedeğe çekilir? Brezilyalı oyuncunun dönmesiyle nasıl bir ortasaha kurgusu görürüz?  
Fernando'nun bu takım için A sınıfı oyuncu kimliği  tartışılmaz. Dönüşü ile Donk'un joker olarak yedeğe çekileceğini, Selçuk'un ise Brezilyalı oyuncunun yanında forma şansı bulacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.