Eurocup | Beklentinin altında kalmak..

Eurocup'ta mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı çeyrek final turunun ilk maçında İspanyol temsilcisi SPAR Citylift Girona ile evinde karşılaştı. Takımımız mücadeleden 62-65 mağlup ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, çeyrek final turu rövanş maçında 7 Mart Çarşamba günü Girona deplasmanına konuk olacak.

Galatasaray karşılaşmaya Işıl Alben – Olivia Epoupa – Allie Quigley – Jelena Dubljevic – Gintare Petronyte beşiyle başladı. Maçtaki ilk basketimiz Jelena Dubljevic’in üçlüğü ile geldi. Çeyreğin bitimine dört dakika kala 11-2 öne geçen takımımızda Allie Quigley üst üste 8 sayı bularak rakibe molayı aldırdı. Moladan rakibimiz 8-0’lık seriyle döndü: 11-10. Bu bölümlerde Ewa Kobryn ve Allie Quigley ile üst üste sayılar bulan Galatasaray rakibine yeniden 9-2’lik seriyle cevap verince ilk çeyreği 20-12 önde tamamladı. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Karşılaşmada 15. dakikaya girilirken 29-19 Galatasaray üstünlüğü vardı. Bu bölümün ardından skor üretmekte zorlanan ve Girona hücumlarını durdurmakta zorlanan sarı-kırmızılılar, son iki buçuk dakikaya girilirken molaya gitti (29-27). Moladan da iyi dönen rakibimiz son bir dakikaya 32-31 önde girdi. Son bölümlerde Meltem üç sayılık basket bularak takımımızı 34-32 öne geçirince Girona molasına başvurdu. Mola dönüşünde sarı-kırmızılılara üç sayılık basketle yanıt veren rakibimiz soyunma odasına 35-34 önde girdi.

Üçüncü çeyrekteki ilk sayılarımız Allie Quigley ile geldi. 22. dakikada Epoupa basket faulü alarak takımımızı 39-38 öne geçirdi. Çeyreğin bitimine beş buçuk dakika kala Işıl Alben’ın çaldığı topta 2 sayılık basket çıkarmasıyla Girona molasına başvurdu (41-40). Mola dönüşünde karşılıklı basketler gelirken final periyoduna 50-49 Girona üstünlüğüyle girildi. Dördüncü çeyrek de karşılıklı başladı. Bu çeyreğin ilk bölümlerinde savunmasını agresifleştiren sarı-kırmızılılar uzun oyuncularından gelen sayılarla 34. dakikada 58-53 öne fırladı. Bu bölümlerde rakibimiz hücumda daha etkili olan taraf olurken karşılaşmanın son iki buçuk dakikasına 60-63 Girona üstünlüğüyle girildi. Son bir dakikaya da 62-63 Girona önde girerken takımımız üst üste üç hücumdan yararlanamayarak karşılaşmadan 62-65 mağlup ayrıldı.

Mücadelede en skorer oyuncumuz kaydettiği 24 sayıyla Allie Quigley olurken Jelena Dubljevic 11, Ewa Kobryn 10 sayıyla çift hanelere çıkan isimlerimiz oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.