Fatih Terim o projesini yeniden hayata geçiriyor..

Çoğunluğu Galatasaray oyuncularından oluşan U-17 milli takımın önemli başarılara ulaşmasında Fatih Terim'in bir önceki döneminde 2000 jenerasyonuna yaptığı hamlenin büyük payı vardı. Fatih Terim yine benzer bir projeye,yapılanmaya hazırlanıyor.

Fotospor'un haberine göre; şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, bir yandan da geleceğin yıldızları için çalışmalar yapıyor. U-17 milli takımının yakaladığı başarının ardında Fatih Terim’in bir önceki dönemde başlattığı alt yapı hamlesi yatıyordu. O hamle Terim’in görevden ayrılmasıyla  yarıda kesilmişti. Tecrübeli teknik direktör kaldığı yerden devam etme kararı aldı. Türkiye ve Avrupa’daki gençler takibe alındı. Kurulan izleme komiteleri 12-16 arasındaki futbolcu adaylarını izlemeye başladı. Yaklaşık 1 yıl sonra belirlenen isimler İstanbul’a getirilecek. eğitim dahil tüm masrafları karşılanacak.

Eğitim ve futbolu bir arada götürecek geleceğin yıldız adayları; haftalık, aylık ve yıllık performansları ile gelişimleri dijital ortamda takip edilecek. Galatasaray, Türk futbolunun alt yapı kaynağı olacak. Barcelona’nın olduğu gibi kendi kaynağını kendi yaratma yoluna gidecek olan Galatasaray’da hedef ise sistemin oturmasından sonra her sezon A takıma en az 2 futbolcu verilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.