Galatasaray bir ilki başarabilir!

Süper Lig’de deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-1 yenilen Galatasaray, şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. Kasımpaşa karşısında bu sezon ligde 6.kez mağlup olan sarı-kırmızılı takım, yaşadığı şampiyonlukların hiçbirinde bu kadar maç kaybetmedi. Fatih Terim'in öğrencileri bu sezon şampiyon olması halinde kulüp tarihinde bir ilki başaracak..

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan verilerde; Süper Lig’de 20 kezle kupayı en fazla kazanan takım konumunda bulunan Galatasaray, bu şampiyonluklarında en fazla 5 kez rakiplerine mağlup oldu. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig’de şampiyon olduğu sezonların 6’sında beşer, 5’inde dörder, 4’ünde üçer, 4’ünde ikişer ve birinde ise bir kez mağlubiyet yaşadı.

TÜM MAĞLUBİYETLER DEPLASMANDA
Galatasaray, bu sezon Süper Lig’deki 6 mağlubiyetini de deplasman maçlarında gördü. Sarı-kırmızılı takım, dış sahada çıktığı 11 maçtan 4 galibiyet, bir beraberlik ve 6 mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarını kaybetti.

REKOR TRABZONSPOR'DA..
Süper Lig’de en fazla mağlubiyetle şampiyonluk yaşayan takım Trabzonspor oldu. Bordo-mavili takım, 1980-1981 sezonunda 16 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyetle şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Fenerbahçe ise 2000-2001, 2004-2005 ve 2013-2014 sezonlarında altışar mağlubiyetle şampiyonluğa ulaştı. Beşiktaş, 1991-1992 sezonunda 30 maçta 23 galibiyet, 7 beraberlik alırken sahadan hiç yenilgiyle ayrılmayarak tarihi bir şampiyonluğa imza attı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.