ZTK | Geri dönüş ve güzel oyun..

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında Galatasaray evinde Konyaspor'u ağırladı. Teknik direktör Fatih Terim ufak çaplı bir revizyon yaparak maça çıktı. Serdar Aziz yeniden ilk 11'e dönerken tandemde Hakan Balta eşlik etti. Sağ bekte Sivas karşısında kötü bir performans gösteren Mariano yerine Linnes'e yer verdi. Belhanda ve Selçuk'un aynı anda sahada olması önemliydi çünkü Ndiaye'nin ve Fernando'nun yokluğunu kapatmak adına Galatasaray'ın 3'lü bir orta saha kurgusunda Selçuk ve Belhanda'yı dahil ederek oynaması gerektiğini düşünüyordum. Topa yön verme işini yapacak ismin yokluğunu Sivas deplasmanında yaşadı. Bu sebeple böyle bir kararın doğru olacağı kanaatindeydim.

Maça Galatasaray önde baskı yaparak başladı. Sivas maçında ön alan presini neredeyse hiç görememiştik. Top rakipteyken 4-1-4-1 gibi dizildi takım. Pres anında orta sahadaki 3'lü kurgudan bir isim stoperlere baskıya gitmedi. Daha çok adam adama savunarak yapıldı pres. Bu değişikliğin sebebi yetersizlik. Ndiaye varken daha çok alan odaklıydı takım çünkü alanı kapatabilecek Ndiaye gibi bir isim vardı. Sağ iç olarak görev yapan Belhanda ve Feghouli'nin uyumu ilk yarı göze çarpan en önemli olaydı. Galatasaray hücumlarını hep sağ kenar üzerinden gerçekleştirdi ve bunlar genelde organize hücumlardı. Linnes'in gün geçtikçe büyüyen performansına biraz da orta ve pas isabeti ekleyebilse Galatasaray daha net pozisyonlar bulabilirdi. Sol tarafta ise Nagatomo belirli bir hareketlilik kattı ancak Selçuk gerekli organizasyonu  bir türlü orada oluşturamadı. Sinan Gümüş'ün ise temposuzluğu, oyundan kopuk oluşu bunu tetikleyen sebeplerdi. Galatasaray maç boyunca gol pozisyonu hariç rakibi sindirdi. Öndeki baskıdan Konya kolay kolay çıkamadı. Hafta sonu Başakşehir'e karşı iyi bir oyun oynayıp galibiyeti kaçıran takım ile alakaları yoktu resmen..

İkinci yarıda ise Belhanda daha da geniş alanlar bulmaya başlayınca şov yapmaya başladı, tabiri caizse. Dripling yeteneğini her dakika daha da fazla açık alan bırakmaya Konyaspor orta sahasında güzel bir şekilde sergiledi. Geldiği günden bu yana taraftarın en çok beğendiği performansı muhtemelen bu olmuştur çünkü dripling yapabileceği alanı çok fazla buldu. Buradan Belhanda'nın kötü oynadığını düşündüğüm anlaşılmasın. Tam tersi Belhanda zaten bunları yapabildiği kanaatindeyim. Belhanda'yı daha da fazlasını almak için mental olarak hazırlanmanın gerekli olduğuna inanıyorum. İkinci golden sonra büyük kopmalar yaşandı. Konyaspor hücum etmek için biraz daha önde yerleşmeye çalıştı ama savunma hattı çok geride kaldı. Galatasaray 3.bölgedeki presin seviyesini biraz daha yukarı çekince mecburen uzun oynamaya başladılar ama 2. topların çoğunu yine Galatasaray alınca baskın bir Galatasaray izlemeye başladık. Bu oyunda Konyaspor'un çok kötü yerleşimi, Eto'o tercihinin de elbette etkileri çok fazlaydı ancak Galatasaray umut veren bir oyun oynadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.