Maça Doğru | Galatasaray Odeabank - Alba Berlin

EuroCup Top 16 E Grubu'ndan çıkamayacağı matematiksel olarak kesinleşen Galatasaray Odeabank, grubun son maçında Alba Berlin'i konuk edecek. Grubun ikinci maçında karşılaştıklarında Alman ekibine mağlup olan takımımızda sakatlığı yüzünden Emir Preldzic kesin olarak forma giyemeyecekken, sakatlığı bulunan Caner Topaloğlu'nun durumu belirsizliği koruyor.

6 Şubat Salı günü saat 20.15'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma Tivibu Spor'dan naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son EuroCup maçında deplasmanda Darüşşafaka Basketbol'a 77-63 mağlup olmuştu. Karşılaşmada DaJuan Summers 18 sayı - 3 ribaund - 2 asist ile en skorer oyuncu olurken, Adas Juskevicius karşılaşmayı 16 sayı - 3 ribaund - 2 asist ile tamamlamıştı. Bu sonuç ile beraber EuroCup Top 16 E Grubu'nda dördünüc yenilgisini alan temsilcimiz, grupta son sırada yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Alba Berlin
Alba Berlin, geçen seneye göre kadrosunu büyük ölçüde değiştirdi. Aito Garcia Reneses önderliğinde Beko Basketbol Bundesliga'da önemli hedefler koyan Berlin temsilcisi, kadrosuna sezon başında Luke Sikma, Marius Grigonis ve Dennis Clifford gibi isimleri katmıştı. EuroCup C Grubu'nu üçüncü tamamlayan Alman ekibi, Top 16 E Grubu'na katılmaya hak kazanmıştı. Top 16 E Grubu'ndan elendiği matematiksel olarak kesinleşen Alba Berlin, kendi liginde başarılı olmak istiyor.

LİGDE DURUMU İYİ
Beko Basketbol Bundesliga'da iyi bir gidişat sürdüren Alba Berlin, oynadığı 19 karşılaşmada 15 galibiyet almayı başardı. Ligde son beş maçtır yenilmeyen Alman ekibi, 15 galibiyet - 5 mağlubiyet ile 2. sırada yer alıyor. Son lig maçında ise evinde Brose Basket'i çekişmeli geçen maçın sonunda 81-75 mağlup etmişlerdi. Karşılaşmada 25 sayı üreten Peyton Siva takımının yıldızı olmuştu. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Riesen Ludwigsburg 67-86 Alba Berlin
  • Alba Berlin 91-71 Mitteldeutscher BC
  • Alba Berlin 81-75 Brose Basket
TOP 16 E GRUBU'NDAN ELENDİLER
EuroCup C Grubu'nda üçüncü olarak EuroCup Top 16 E Grubu'na 3.'lük kontenjanından katılma hakkı kazanan takım olan Alba Berlin'in de matematiksel olarak Top 16'dan çıkamayacağı kesinleşti. Garcia Reneses'in öğrencileri şu ana kadar oynadıkları karşılaşmalarda sadece Galatasaray Odeabank'a karşı galibiyet alırken, 1 galibiyet - 4 mağlubiyet ile 3. sırada yer alıyor. Son EuroCup maçında ise evinde Gran Canaria'ya çekişmeli geçen maçın sonunda 72-75 mağlup olmuşlardı. Karşılaşmada 11 sayı - 10 ribaund - 2 asist ile oynayan Luke Sikma double double yapmayı başarırken, Stefan Peno 12 sayı atmıştı. Oynadığı son EuroCup Top 16 karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:
  • Darüşşafaka Basketbol 82-70 Alba Berlin
  • Alba Berlin 66-79 Darüşşafaka Basketbol
  • Alba Berlin 72-75 Gran Canaria
TEHLİKELİ İKİLİ: SIMA & BUTTERFIELD
Oynanan 15 EuroCup maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 13,3 sayı - 6,9 ribaund - 2,8 asist ortalaması ile oynayan Luke Sima ve maç başına 12,4 sayı - 2,5 ribaund - 1 asist ortalaması yakalayan Spencer Butterfield oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR): 
Sayı: Luke Sima - 13,3 / Dwight Hardy - 13,3.
Ribaund: Luke Sima - 6,9 / Richard Hendrix - 7,1.
Asist: Stefan Peno - 3,1 / Emir Preldzic - 4,5.
Blok: Luke Sima - 0,5 / Richard Hendrix - 0,6.

Alba Berlin'in güncel kadrosu şu şekilde: Luke Sikma, Marius Grigonis, Dennis Clifford, Peyton Siva, Spencer Butterfield, Joshiko Saibou, Stefan Peno, Niels Giffey, Bogdan Radosavljevic, Tim Schneider, Akeem Vargas.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.