Yuto Nagatomo ilk maçında ne yaptı?

Ara transfer döneminin son gününde Inter'den kiralanan Japon sol bek Yuto Nagatomo dün akşam Sivas deplasmanında Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıktı. Transferi sonrasında takımla sadece 2 antrenmana çıkabilen ve zorlu deplasmanda 90 dakika sahada kalan Nagatomo pek fena sayılmayacak işler yapsa da, mağlubiyete engel olamadı. Yuto Nagatomo'nun ilk maç performansını mercek altına aldık..

Sivas deplasmanında ilk onbirde yer alan ve 90 dakika sahada kalan Yuto Nagatomo her ne kadar etkili bir performans göstermese de, mevcut şartlar göz önüne alındığında pek fena sayılmayacak bir oyun ortaya koydu. Karşılaşmanın 16.dakikasında Fernando Muslera'ya geri pas dönen ve Uruguaylı kalecinin 'ayağının dışıyla' kontrol sevdası yüzünden direğin hemen dibinden kornere giden top her ne kadar kalemizde golle sonuçlansa da Nagatomo'yu bu yüzden eleştirmek son derece yersiz olacak. Japon futbolcudan topu isteyenin de Muslera olduğunu belirtmekte fayda var. Yuto Nagatomo karşılaşma boyunca 60 kez topla buluştu ve 30 pas denemesinde 25 isabet buldu.

2 günlük antrenman sonrasında yeni takım, yeni oyun şablonu ve takım arkadaşları gibi bir çok etken altında sahaya çıkan Nagatomo'nun bir büyük şanssızlığı ise, önündeki ismin sezonun en kötü perforamnsını sergileyen Yasin Öztekin olması oldu. Savunmada bir çok pozisyonda tek başına kalan Japon futbolcu maç içerisinde girdiği 19 ikili mücadelenin sadece 5'ini kazanabildi. Nagatomo ayrıca karşılaşmayı 1 top çalma - 3 uzaklaştırma ve 1 pas arası ile tamamladı. Tecrübeli oyuncu maçın büyük kısmında savunmada tek başına kalırken, rakiplerini 5 kez faulle durdurdu ve kendisine de 1 faul yapıldı. 

Hücuma çok fazla destek vermeyen ve genel itibariyle oyunu savunma ağırlıklı oynayan  Nagatomo için en dikkat çeken detay, takımın en çok topla buluşan 5.oyuncusu olmasıydı. Japon oyuncu genel itibariyle hücuma çok çıkmasa da orta alanda set oyununda pas istasyonu olmaya çalıştı. Çizgiye bindirdiği dönemde de 2 kez içeriye orta açan Nagatomo, 1 kez de takım arkadaşına şut pozisyonu hazırladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.