ZTK | Eray'a rağmen yarı finalin kapısını araladık..

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde mücadele eden Galatasaray, serinin ilk maçında Atiker Konyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Teknik direktör Fatih Terim'in ligde fazla süre bulamayan veya form durumunu yukarıya çekmek istediği oyuncularıyla rotasyon yapan Galatasaray, ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı karşılaşmada 2-1 öne geçmesine karşın sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Konya deplasmanında sahaya Eray İşcan - Martin Linnes, Serdar Aziz, Koray Günter, Hakan Balta - Selçuk İnan, Ryan Donk, Younes Belhanda - Yasin Öztekin, Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok onbiriyle çıkan Fatih Terim kadrodaki bazı isimlerin form durumunu ve maç kondisyonunu yukarıya çekmeyi hedeflemiş olacak ki böyle bir onbiri sahaya sürdü.. Ancak bu onbirde anlaşılamayan bir Cedric Carrasso - Eray İşcan tercihi var ki, Galatasaray kulüp tarihinin en işe yaramaz oyuncusu olarak adını altın harflerle tarihe yazdıran Eray İşcan'ın büyük özverisi sayesinde sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılıyoruz. Galatasaray bu skorla deplasmandan yarı final kapısını aralayarak dönerken, 1.95'lik Eray İşcan'ın performansı akıllarda soru işareti yarattı.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikası tempolu bir oyuna sahne olurken ilk tehlikeli ataklar ev sahibi Atiker Konyaspor’dan geldi. 6’da Eren Albayrak’ın Orkan ile girdiği verkaç sonucu sol kanattan Galatasaray ceza sahasına sokulurken attığı pasta 6 Mayıs 2017’deki Kasımpaşa maçının ardından Galatasaray formasıyla ilk 11’de bir maça çıkan Hakan Balta, çok kritik bir müdahale yaptı. 10’da ise Musa’nın şutu direkten oyuna alanına döndü. İlk 10 dakikalık tutukluğun ardından Galatasaray sahada kontrolü eline aldı. 11’de Sinan sol kanattan etkili gelirken sol çaprazdan vuruşunda direk gole izin vermedi. 15’te yine Sinan uzaktan kaleyi yokladı ama sonuç çıkmadı. Oyunun kontrolünü ele alan Galatasaray, özellikle önde yaptığı baskıyla 30. dakikadan itibaren yine pozisyonlar üreten taraftı. 31’de kapılan top sonucu Yasin, rakip savunmacı Selim ile bire bir kaldı. Topu sola çekerek yaptığı vuruşta kaleci Patrik başarılı olan taraftı. Aynı Patrik, 34’te Sinan’ın iki kişinin arasından çıkarak sol ayağıyla yaptığı vuruşta da golü önleyen isimdi. Atiker Konyaspor ilk yarının son bölümlerinde ise duran toptan golü buldu. Orkan ile sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta, altı pas içerisinde 2 stoper olmasına rağmen topa çıkan ve el avantajını kullanmak yerine hava topuna kambura yatarak çıkan Eray İşcan'ın ıskaladığı top, arka direk savunmasına gelen Martin Linnes’e çarparak ağlara gitti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu da belirledi

Galatasaray ikinci yarıya çok daha baskılı başladı. Bu baskı da golleri ardı ardına getirdi. 50’de Linnes’in pasında Belhanda müsait durumdaki Sinan’ı gördü. Sinan’ın sol ayağıyla yaptığı çok sert vuruş kaleci Patrik’in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve skora denge geldi. Bu golden 5 dakika sonra da Selçuk’un rakip yarı sahanın ortalarından kullandığı serbest vuruşa çok güzel bir kafa vuruşu yapan Serdar Aziz, Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Serdar’ın Galatasaray kariyerinde resmi maçlarda attığı ilk gol oldu. Golün ardından iki takım adına ada karşılıklı pozisyonlar yaşandı. 61’de Sinan’ın sol ayağıyla ceza sahası dışından çok sert şutunu kaleci Patrik kornere çelerken ev sahibi ekip 67’de Jahovic, 74’te de Skubic ile pozisyonlar buldu. 88’de ise hızlı gelişen atakta Garry Rodrigues’in yaklaşık 70 metre sürdüğü top sonucu pasını verdiği Gomis kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu auta attı. Gomis’in kaçırdığı bu net pozisyon sonrası 90+1’de Atiker Konyaspor eşitliği sağlayan golü buldu. Selim Ay’ın pasında aşırtma bir kafa vuruşuyla 1.95'lik kalecimiz Eray İşcan'ı mağlup eden Jahovic maçın skorunu 2-2 olarak tayin etti.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.