Eurocup Women | Sarayın Sultanları Finalde!

Eurocup çeyrek finalinde Girona'yı saf dışı bırakarak yarı finalde bir diğer İspanyol ekibi Perfumerias Avenida ile eşleşen Sarayın Sultanları, İstanbul'da 69-62 mağlup ettiği güçlü rakibi ile deplasmanda karşılaştı. Takımımız mücadeleden 57-55 mağlup ayrılsa da adını finale yazdırdı...

Maça Işıl Alben - Olivia Epoupa - Kaela Davis - Jelena Dubljevic - Gintare Petronyte beşiyle başlayan takımımız ilk sayılarını Dubljevic ile buldu. Karşılaşmanın ilk 2 dakikası 4-2 Avenida üstünlüğü ile geçilirken çeyreğin ilk bölümünü ise takımımız 8-7 önde geçti. Oyunda üstünlüğü eline alan İspanyol ekibi, çeyreği ise 17-9 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ilk sayılarını Petronyte ile bulan sarı kırmızılı takımımız, yakaladığı 6-0'lık seri ile skoru 17-15'e getirdi. Yakaladığı seri ile tekrar farkı 9'a kadar çıkaran İspanyol ekibi karşısında Galatasaray ilk yarıyı 31-26 geride geçti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da ilk çeyrekte başladığı beşle başlayan sarı kırmızılı takımımız, çeyrekteki ilk sayılarını Fransız guardının faul atışlarıyla buldu. Hücumda Quigley ve Petronyte ile sayılar üreten Sarayın Sultanları, Epoupa'nın üçlüğü ile skora dengeyi getirdi. Çeyreğin ilk 5 dakikası 37-37 eşitlikle geçilirken hücumda Quigley ile skor üretmeye devam eden takımımız Amerikalı skorerin üç sayılık basketi ile 44-41 öne geçti. Quigley'e 4-0'lık seri ile cevap veren İspanyol ekibi, çeyreği de 45-44 önde tamamladı. Son çeyreğe etkili savunma yaparak başlayan Avenida karşısında sayı bulmakta zorlanan Sarayın Sultanları, mücadelenin son 5 dakikasına 52-48 geride girdi. Karşılaşmanın son bölümü büyük çekişmeye sahne olurken, mücadeleden geri adım atmayan takımımız sahadan 57-55 yenik ayrılsa da finale yükselmeyi başardı. 

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...
Allie Quigley: 24 sayı, 1 ribaund, 1 asist
Gintare Petronyte: 12 sayı, 6 ribaund
Olivia Epoupa: 9 sayı, 8 ribaund, 3 asist
Jelena Dubljevic: 6 sayı, 4 ribaund, 3 asist
Işıl Alben: 2 sayı, 6 ribaund, 1 asist
Ewelina Kobryn: 2 sayı, 3 ribaund
Kaela Davis: 2 ribaund, 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.