Galatasaray para bastı!

Galatasaray dün Türk Telekom Stadyumu'nda ezeli rakibi Beşiktaş'ı mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı. Bu sezon bütün iç saha maçlarında olduğu gibi takımına müthiş bir destek veren Galatasaray taraftarı, hem seyirci rekoru kırdı hem de kulübe önemli bir hasılat kazandırdı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaraylı taraftarlar, şampiyonlukta kaderlerini belirleyecek derbide takımlarına tam destek verdi. Sarı-kırmızılılar tribünleri doldururken, kupada yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin etkileri Aslantepe'de hissedildi. Galatasaray yönetimi, Beşiktaş maçına özel Türk Telekom Stadı ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

50 bin taraftarı kontrol edebilmek için yaklaşık 7 bin polis ve özel güvenlik dün görev yaptı. Sıkıyönetim ilan eden sarı-kırmızılı kulüp, taraftarları didik didik arattı. Aslantepe'ye torpil ve yabancı madde sokulma ihtimaline önlem alan Galatasaray cephesi, tribünlerdeki merdiven boşluklarına ekstra özel güvenlikler yerleştirdi.

FLORYA'DA BİNLERCE KİŞİ KARŞILADI
Bu arada 2 bin 350 Beşiktaşlı taraftar, Vodafone Park'ta toplanarak 35 otobüsle Seyrantepe'ye geldi. Stada camı kırık şekilde ulaşan bir otobüs, emniyet güçleri tarafından incelendi ve 4 taraftar gözaltına alındı. Öte yandan maç sonrası Galatasaray'ı Florya Metin Oktay Tesisleri'nde binlerce taraftarı coşkuyla karşıladı. "Şampiyon" sesleri ortalığı inletti.

CİMBOM PARA BASTI
Türk Telekom Stadı bu sezonun en yoğun gününü yaşadı ve taraftarına 2 milyon TL'ye yakın ürün satışı yaptı. Bilet ve VIP koltuktan 4 milyon TL gelir elde eden Galatasaray, derbi sayesinde 6 milyon TL sıcak parayı kasasına koydu.

REKOR GELDİ: 50 BİN 304
Galatasaray'ın Beşiktaş karşılaşmasını toplam 50 bin 304 taraftarı takip etti. Tribünleri tamamen dolduran sarı-kırmızılı futbolseverler bu sezonun rekorunu da kırmış oldu.

EVİNDE EN İYİ PERFORMANS
Lider Galatasaray, Ocak 2011'de açılan Türk Telekom Stadı'nda daha lig bitmeden en iyi performansına ulaştı. Sarı-kırmızılılar şampiyon olduğu 2011-2012, 2012-2013 ve 2014-2015 sezonlarında 17 maçta 13 galibiyet gördüğü Aslantepe'de dün 15. galibiyetini elde etti. Evinde sadece Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray'ın son iç saha maçı iki hafta sonra Yeni Malatya ile...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.