KBL | Derbide Fenerbahçe'ye mağlup olduk...

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi 25. haftasında derbide Fenerbahçe'ye konuk oldu. Takımımız deplasmanda rakibine 75-68 mağlup oldu ve ligdeki 15. yenilgisini aldı. 

Sarayın Sultanları karşılaşmaya  Işıl Alben, Tuğba Taşçı, Allie Quigley, Jelena Dubljevic, Gintare Petronyte ilk beşiyle başladı. Karşılaşmada ilk sayılarını Petronyte'den bulan Galatasaray, maça iyi başladı. Jelena Dublivec'in bulduğu sayılarla skoru 7-11'e getiren Cimbom, Işıl Alben ve İrem Naz Topuz'un üçlükleriyle farkı 8'e yükseltti ve skoru 11-19'a getirdi. Rakibinin geri dönmesine izin vermeyen takımımız, ilk çeyreği 17-21 önde kapattı. İkinci çeyreğe istediği gibi başlayamayan Galatasaray, skor üretmekte zorlandı ve çeyreğin ilk dakikalarını 23-21 geride bitirdi. Petronyte'nin bulduğu sayılarla rakibinin serisine son veren takımımız, 8-0'lık bir seri yakaladı ve skoru 23-29'a getirip rakibine molayı aldırdı. Çeyreğin kalan bölümünde sayı bulmakta zorlanan Galatasaray, ilk yarıyı 35-32 geride kapattı. 

İkinci yarıda ilk sayılarını Quigley ile bulan Galatasaray, üçüncü çeyrekte istediği oyunu oynayamadı. Rakibi karşısında sahaya istediklerini bir türlü yansıtamayan Cimbom, farkın açılmasını engelleyemedi ve üçüncü çeyreği 56-43 geride bitirdi. Son çeyreğe Quigley'in üç sayılık basketi ile başlayan Galatasaray, aradaki farkı kapatmaya çalıştı. Jelena Dublijevic'in faul çizgisinden bulduğu sayılarla farkı tek hanelere indiren Sarayın Sultanları, skoru 65-57'ye getirdi. Karşılaşmanın son 2 dakikasına 68-61 geride giren Galatasaray, Allie Quigley'ın üst üste 5 sayısıyla skoru 70-66'a getirdi ve rakibine molayı aldırdı. Mola dönüşünde Verameyenka'nın pota altından bulduğu sayıyla engel olamayan takımımız, hücumdan da eli boş döndü. Takımımız deplasmanda rakibine 75-68 mağlup oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.