ÖZEL | Okan Çevik: Tahminim takımımızın favori olduğu yönünde.

2009 yılı FIBA EuroCup şampiyonu olan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, idari ve teknik kadrosu zaferin yıldönümünde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde bir organizasyon yapıldı. Bu organizasyonda dönemin başantrenörü Okan Çevik, sitemize özel açıklamalarda bulundu. Okan Çevik'in açıklamaları şu şekilde... 

2009'da kazanılan Eurocup şampiyonluğunda başantrenördünüz. Tıklım tıklım dolu olan tribünler önünde kazanılan tarihi bir kupa vardı. O gün neler hissettiğinizi biraz anlatabilir misiniz? 
Her şeyin ilki çok kutsal insanlar için. Bizim için de bu müthiş bir gurur hayatımız boyunca taşıyacağımız bir gurur. Galatasaray gibi çok şanlı bir tarihe sahip bir kulübe kadın basketboldaki ilk avrupa kupasını getirmenin gururu var hepimizde. O güne gelirsek çok zor bir süreçten geçmiştik. Yarı finalde deplasmanda mağlup olup, sahamızda kazanarak finale kaldık. Final maçında yine deplasmanda mağlup olup, kendi evimizde uzatmaya götürdüğümüz bir maçtı. Tabi o gün oyuncularla, teknik ekiple, yönetimle, seyirciyle herkeste oluşan müthiş bir sinerji vardı O günkü salonu hayatım boyunca unutmayacağım, hele maçı kazandıktan sonraki atmosferi hiç unutmayacağım. Çok güzel şeyler yaşadık. Kulübe de çok güzel şeyler yaşattığımızı düşünüyorum. Dolayısıyla hayatımız boyunca o gün bizim için çok önemli bir gün olarak kalacak aklımızda.

Yarınki maç için neler düşünüyorsunuz nasıl bir maç olur? 
Biliyorsunuz Eurocup'ı kazandıktan sonra 2014 yılında bir de Euroleague şampiyonluğu geldi. Dolayısıyla Galatasaray kadınlarda 1 ve 2 numaralı kupaları kazanmış oldu. Şimdi bunun bir alışkanlık haline gelme maçı olarak düşünüyorum ben yarınki maçı. Tahminim takımımızın favori olduğu yönünde. Dolayısıyla burada alınabilecek en iyi skoru alıp deplasmana bunun avantajı ile gitmek lazım. Ben inanıyorum ki 2 maçı da kazanacak takımımız. Oyuncularımız nasıl bir kulüpte oynadıklarının mutlaka farkındalardır. Dolayısıyla bütün takıma, teknik heyete hepsine başarılar diliyorum. 

Son olarak ligde de play-offlar başlayacak artık sadece 1 maç kaldı. Siz Galatasaray'ın ligdeki şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?
Tabi gönül her zaman Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyor ama bazı sezonlarda işler istediğiniz gibi gitmiyor ya da sizden daha fazla yatırım yapmış olan takımlar oluyor. Bunu da takdir etmek lazım. Tabi play-offlar çok bambaşka kimin şampiyon olacağı ligde alınan sonuçlara göre değil, play-offlarda alınan sonuçlara göre belirleniyor. Dolayısıyla play-offa yüksek bir performans yansıtırlarsa neden olmasın. Tabi zor ekipler var ama bunun da olmaması için hiçbir neden yok. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.