STSL | Fobi mutlu sonla bitti...

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sahasında Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek liderliğe oturan Galatasaray, ligin 30. haftasında Aytemiz Alanyaspor'un konuğu oldu. Cimbom ecel terleri döktüğü maçta Sinan Gümüş'ün son dakikalarda gelen golüyle maçtan 3-2 galip ayrıldı ve puanını 63'e yükselterek liderliğini korudu.

Fatih Terim, Başakşehir maçında kazanan 11'i bozmadı ve Alanyaspor maçına da  Muslera, Mariano, Denayer, Serdar, Nagatomo, Donk, Fernando, Belhanda, Rodrigues, Feghouli ve Bafetimbi Gomis ilk onbiriyle başladı. Maça iyi başlayan Galatasaray, 4. dakikada Bafetimbi Gomis ile 1-0 öne geçti. Garry Rodrigues sol çaprazdan sert vurdu, kaleciden dönen topu Gomis ağlara gönderdi. 9. dakikada Nagatomo'nun pasında hareketlenen Rodrigues, dar açıdan kaleye vurmak istedi ancak kaleci Haydar topa dokundu, uzaklaştırdı. 16. dakikada Galatasaray, skoru 2-0'a getirdi. Mariano'nun sağ taraftan içeriye doğru nefis ortalasında, Tzavellas'in ters dokunuşu ağlarla buluştu. 22. dakikada Alanyaspor farkı 1'e indirdi. Fernandes ceza sahası yayı üzerinden uzak direğe doğru sert vurdu, top ağlarla buluştu. 41. dakikada Belhanda'nın arka direğe ortasında Donk dokundu ve topu Gomis'e indirdi. Gomis altı pas üzerinden müsait durumda topu üstten dışarıya attı. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 2-1 önde girdi. 

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. 46. dakikada Feghouli sağ taraftan getirdiği topu içeriye doğru ortaladı. Belhanda topa gelişine vurmak istedi ancak vuramadı ve savunma uzaklaştırdı. 52. dakikada inanılmaz bir pozisyon kaçtı. Gomis yaptığı presle topu kazandı ve araya gönderdiği topta Rodrigues kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak bu pozisyonda Rodrigues topu kalecinin üzerine vurunca çok net bir pozisyon kaçtı. 58. dakikada Mariano'nun geri pasında top Douglas'ta kaldı. Serdar Aziz'in müdahalesi sonrası Douglas yerde kaldı ve Alanyaspor penaltı kazandı. Pozisyon sonrasında Serdar Aziz sarı kart gördü ve gelecek hafta oynanacak Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Emre Akbaba skoru 2-2'ye getirdi. 61. dakikada Belhanda sarı kart gördü. 65. dakikada Belhanda oyundan çıktı yerine Yasin Öztekin oyuna girdi. 70. dakikada bu kez Rodrigues çıktı Sinan Gümüş oyuna girdi. 73. dakikada Sinan Gümüş sağ çaprazdan sert vurdu, top az farkla dışarı çıktı. 74. dakikada Emre Akbaba'nın vuruşunda Muslera gole izin vermedi. 76. dakikada Feghouli çıktı yerine Eren Derdiyok oyuna girdi. 82. dakikada yerli Solskjaer ortaya çıktı. Mariano'nun savunma arkasına gönderdiği topta hareketlenen Sinan Gümüş, topu ağlara gönderdi ve skoru 3-2'ye getirdi. 91. dakikada Muslera galibiyeti getirdi. Cenk Ahmet arka direğe ortasında, Donk'tan seken topa Emre Akbaba vurdu ancak Fernando Muslera son anda dokundu ve topu kornere çeldi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Cimbom, kritik deplasmandan 3-2 galip ayrılarak liderliğini sürdürdü. Galatasaray bu sonuçla puanını 63'e yükseltti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.