Aslan erkenden işi bitiriyor...

Şampiyonluk için önünde kazanması gereken 270 dakika olan ve bu maçları kazanarak 21. kez şampiyonluğu kutlamayı hedefleyen Galatasaray, bu sezonki başarısını rakipleri önünde skoru erken bulmasına borçlu...

Fotomaç Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bu sezon 21 galibiyet, 3 beraberlik alan ve 66 puan toplayan sarı-kırmızılı ekip, 31 maçın tam 21'inde hiç geriye düşmedi. Bu sezon 7 mağlubiyetini de deplasmanda alan ve puan kayıplarını dış sahada yapan sarı-kırmızılılar sadece 8 maçta öne geçemedi. O maçların tamamında da puan kayıpları yaşandı. Öte yandan öne geçilemeyen 8 maçta kaybedilen puanın 22 olması hiç de yabana atılacak bir rakam değil.Bu da lig yarışını erken kopartmasının önüne geçti.

ZİRVEYİ İPOTEK ALTINA ALDI
İlk 13 hafta hep lider olan ve bu sezon toplamda 23 hafta zirvede kalan Galatasaray sadece 7 hafta 2. basamakta kaldı.Sarı-kırmızılılar 3. sıraya ise Malatya'da 2-1 kaybedilen maç sonrasında bir kez düştü. Şimdi son 3 hafta liderliği kimselere kaptırmak istemeyen Cimbom, Akhisar (D), Malatya ve Göztepe (D) karşılaşmalarını kazanarak ligi 75 puanla tamamlamak ve şampiyonluk kupasını kaldırmayı hedefliyor.

GOMİS'İN KATKISI TARTIŞILMAZ
Gol krallığına koşan ve en golcü yabancı rekorunu kırmanın kıyısında bulunan Bafetimbi Gomis için yapılan "Skora katkısı yok. Bol gollü maçlarda sahneye çıkıyor" eleştirilerinin çok da karşılığı bulunmuyor. 27 golle 16 puana 6 asistle de 7 puana katkıda bulunan Fransız yıldız, şampiyonluk yarışı yapan 4 takımın skora en fazla katkı sağlayan oyuncuları arasında Visca ile beraber zirvede yer alıyor.Onları Talisca, Emre Belözoğlu ve Babel takip ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.