Fatih Terim'den sihirli değnek!

Şampiyonluğu bir puan uzaklıkta olan Galatasaray’da kadro başarısı ve Fatih Terim’in katkısı dikkat çekerken, yabancı futbolcuların gelişimi öne çıktı.

Milliyet gazetesinin haberine göre; Kaleci Carasso ve Rumen sol bek Latovlevici hariç neredeyse bütün yabancılardan üst düzey verim alan teknik direktör Terim, şampiyonluğa giden takımına büyük katkı sağladı. Igor Tudor döneminde formsuz ve kadrodan uzak olan oyuncular ve devre arasında transfer edilen Nagatomo, Terim ile takıma ciddi bir ivme kazandırdı.

Tudor’un kadroda düşünmediği Ryan Donk’u takıma dahil eden sarı-kırmızılılarda birçok yıldızın da performansı arttı. Kaleci Muslera, Taffarel ve Fatih Terim ile eski günlerine dönerken, Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında kalesini gole kapadı. Stoperde iyileşen Denayer, 29. haftadaki 2-0’lık Başakşehir maçıyla girdiği kadroda etkisini gösterdi. Sağ bekte Mariano ve Linnes ikilisinin son 5 haftalık dilimdeki asist ve gol katkıları da alkış aldı.

Benzer şekilde, sol bek Nagatomo da ilk 11’in değişilmezi oldu. Orta alanda Fernando’ya çok güvenen Terim, Donk’u da hep rotasyona dahil etti.

Özellikle hücum hattında yaşanan gelişim öne çıktı. Gomis, 28 golle Alex’in rekorunu egale ederken, Garry Rodrigues ve Feghouli kanatlarda asist ile gollerle toplamda 37 gole katkı verdi. Younes Belhanda’nın da oyun kurucu pozisyonda özellikle asist yönünden sezona damga vurup, 3 gol, 10 asistle oynadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.