Final Four Bükreş | Buraya Nasıl Geldik?

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, önümüzdeki hafta sonu Romanya'da Avrupa'nın en büyük kupası Cev Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ikinci kez Final Four'da mücadele edecek. İlk heyecanı ev sahibi olarak yaşayan takımımız ilk deneyiminden farklı olarak ev sahibi avantajı olmadan Final Four'u dişi ve tırnağı ile kazıyarak gördü. Biz de FCNBlog olarak üç yazı, altı özel röportajlardan oluşan yazı serimiz ile sizleri hafta sonu oynanacak bu turnuvaya hazırlamaya çalışacağız. İşte serinin ilk yazısı, bu aşamaya nasıl geldik?

Takımımız geçtiğimiz sezon ilk dört takım arasında yarı finalde Vakıfbank'ı saf dışı bırakarak mükemmel bir başarıya imza atmıştı. Lig ikinciliğini garantilemiş olan takımımız için bu aslında Şampiyonlar Ligi bileti demekti. Elde ettiği ikincilikle direkt olarak grup aşamasına kalan takımımız D grubunda Vakıfbank, Dinamo Moskova ve Lodz ile eşleşti. İlk maçına Vakıfbank deplasmanında çıkan takımımız aslında fena götürmediği maçı 3-1 ile kaybederek mağlubiyet ile Avrupa'ya giriş yaptı.

İkinci maçına yine deplasmanda Dinamo Moskova karşısında çıkan takımımız oldukça önemli bir galibiyet aldı. İnanılmasa da grubun kırılma maçı olan bu maçtan 1-3 galip ayrılan takımımız gruptan çıkma rezervasyonunu bana göre bu maç ile çok ciddi oranda ayırmıştı.

İkinci Moskova maçına kadar aradaki iki tane Lodz maçını hem içerde hem dışarda zorlanmadan 3-0 ve 1-3 ile geçen takımımız içeride ağırladığı Rus ekibi Moskova'yı ilk maçtaki gibi 3-1 ile geçerek gruptan çıkmayı garantilemiş oldu. Son maça da grup liderliği için çıktı fakat iyi başladığımız, Koshaleva'yı kaybettiğimiz maçta Vakıfbank'a 1-3 kaybettik ve grup ikinciliğinde kaldık.

Final Four takımlarını belirleyecek üst etapta karşımıza çapraz gruptan eski antrenörümüz Massimo Barbolini'nin takımı Igor Novara geldi. Ev sahibi olarak çıktığımız ilk maçtan avantaj ile ayrılmayı düşünürken takımımız anlık düşüşler yaşadığı oyunda fazla tutunamadı ve 2-3'lük mağlubiyetle bizi Final Four için korkuttu. Fakat gerek rövanş maçından önce yapılan taraftara açık antrenmanda takımın kazandığı güven, gerekse oyuncuların ve bilhassa Neslihan Demir Güler'in ciddi çabaları takımımızın İtalya'dan alnı ak dönmesini sağladı. 1-3 ile galip ayrıldığımız maçta Nesli'nin takıma katkısı tam 38 sayı!

Bu turdan başarı ile ayrılan takımımız sezon başında konan önce Final Four sonra da final hedefinin ilk ayağını gerçekleştirmiş oldu ve birkaç sene sonra geri döndüğümüz Avrupa'nın en üst arenasında Final Four da görerek bizleri oldukça mutlu etti. Bükreş'te gerçekleşecek organizasyonda yarı final rakibimiz ev sahibi Alba Blaj. Ev sahibini devirmemiz halinde ise Vakıfbank-Imoco eşleşmesinin galibi ile mücadele edeceğiz. Kupa için ise, hem takımımız hem de bizler oldukça umutluyuz!

Yarın Yazı Serimizde : Takımımızı, Rakiplerimizi ve Muhtemel Rakiplerimizi Tanıyalım




Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.