Final varsa, Galatasaray da var!

Finallerin takımı Galatasaray, bir kez daha kırılma maçlarının 1 numarası olduğunu gösterdi. Tarihinde bu tarz maçlarda birçok zafer yaşayan Cim Bom, dün akşam da Göztepe’yi mağlup etti ve lig şampiyonluğa ulaşarak rakiplerini yine solladı.

Fanatik gazetesinin haberine göre; Süper Lig’de nefes kesen bir sezonu geride bırakan Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde şampiyonluğunu ilan ederken, bir kez daha final ya da final kadar önemli olan hayati maçların takımı olduğunu gösterdi. Son haftaya girilirken Göztepe deplasmanından 1 puanla ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Sarı-Kırmızılılar, rakiplerini ensesinde hissettiği maçta kazanmayı başardı ve sürprize izin vermeden 21. zaferine uzandı! Galatasaray’ın yakın tarihine baktığımızda daha önceki sonuçlar da kırılma maçlarının takımı olduğunu gösteriyor.

Arsenal ve Real’i devirdi
2000’deki UEFA Kupası Finali’nde dönemin en iyi takımlarından biri olan Arsenal’i devirerek, futbolda Avrupa Kupası kazanan ilk Türk takımı olan Aslan, aynı yıl UEFA Süper Kupası Finali’nde, Şampiyonlar Ligi’nin sahibi Real Madrid’i mağlup etmiş ve yine bir ilki başarmıştı. 2011-12 sezonunda Süper Final’de Kadıköy’de Fenerbahçe’nin karşısına çıkan Cim Bom, sahadan golsüz beraberlikle ayrılıp, şampiyonluğu kazanmıştı.

Kupayı aldı, cezayı bitirdi 
2013-14 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup son maçında Juventus’la kardan dolayı iki gün süren maçı 1-0 kazanıp, gruptan çıkmıştı. 2015-16 Türkiye Kupası Finali’nde rakip Fenerbahçe’ydi. UEFA’dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray, ligi 6. bitirmiş ve cezasını çekmesi için kupayı kazanması gerekiyordu. Cim Bom, Kanarya’yı tek golle geçti ve men cezasını böylece çekmiş oldu.. Ve dün akşam da Terim’in öğrencileri, Göztepe karşısında rakiplerine şans tanımadı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.