Galatasaray para bastı!

Galatasaray’ın bu sezon taraftarıyla bütünleşerek ligde mutlu sona ulaşması, kulüp kasasına sıcak para girmesini sağladı, yönetim rahat nefes aldı. Sarı-Kırmızılılar’ın büyük gelir kalemi yayıncı kuruluştu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Galatasaray sadece lige katılım payı olarak 30 milyon Lira, eski şampiyonluklar için 54 milyon Lira, 24 galibiyet için 52.8 milyon Lira, 3 beraberlik için 3.3 milyon Lira kazandı. Ligi şampiyon tamamladığı için de ekstra 27 milyon Lira alarak, 167 milyon Lira’yı kasasına koymuş oldu.

Rekor üstüne rekor 
Gelirlerde ikinci sıra futbolcu satışına ait. Ndiaye, Bruma, Podolski ve Semih’in satışından 152 milyon Lira’dan fazla para geldi. Loca, kombine, VIP tribün ve bilet hasılatından da 125 milyon Lira gelir elde edildi. Bu alanda en çok para 6 milyon TL ile Beşiktaş derbisinde kazanıldı.

Gözler Devler Ligi’nde 
Cim Bom ayrıca bu sezon 350 bini aşkın forma satışıyla beraber GS Store cirosunu 120 milyon Lira’ya kadar çıkardı. Sponsorluktan da 70 milyon Lira kazanç sağlandı. Türkiye Kupası’ndan gelen 8 milyon Lira’lık bonusla birlikte, Sarı-Kırmızılılar kasasına 642 milyon Lira koymuş oldu. Şampiyonlar Ligi’ne katılımla beraber alınacak en az 121 milyon Lira da, Galatasaray Yönetimi’nin yüzünü bir hayli güldürecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.