Muslera farkını ortaya koydu

Sezona kötü başlayan ancak Fatih Terim'le birlikte kaleci antrenrölüğü görevine Taffarel'in gelişiyle yükselişe geçen Fernando Muslera'nın performansı Galatasaray'ı şampiyonluk hedefine biraz daha yaklaştırıyor. 

Milliyet gazetesi'nin haberine göre; Igor Tudor dönemi başta olmak üzere son yıllarda formsuzluğu ve hatalarıyla gündemde olan tecrübeli eldiven, Fatih Terim ve Taffarel ile bir araya gelince gerçek kimliğine büründü. Fernando Muslera ligin ikinci yarısında Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi zorlu rakiplere karşı kalesini kapatarak sarı-kırmızılı ekibin yüzünü güldürdü. Spor Toto Süper Lig’de bitime 2 hafta kala şampiyonluk yolunda en güçlü aday olan Galatasaray’da kaleci Fernando Muslera’nın her geçen hafta artan performansı mutluluk yaşatıyor. 

Galatasaray ile 7. yılını geçiren ve 4. şampiyonluğunu kazanmaya hazırlanan Uruguaylı kaleci Fatih Terim ve Claudio Taffarel idaresinde de bambaşka bir rol çiziyor. Igor Tudor dönemi başta olmak üzere son yıllarda formsuzluğu ve hatalarıyla gündemde olan tecrübeli eldiven, hem geçmişte kazandığı şampiyonluk ve kupalar hem de bu sezonun ikinci yarısındaki görüntüsüyle farkını ortaya koydu.

Kulüp kariyerinin ilklerini ve en önemli başarılarını Fatih Terim ile elde eden 31 yaşındaki file bekçisi, bu sezona da damgasını vurdu. Hem kaleci antrenörlüğünde Taffarel’le çalışmaya başlaması hem de Terim ile oluşturduğu özel iletişim ve birliktelik saha sonuçlarına yansıdı. Bireysel anlamda eski çizgisine geri dönen deneyimli kaleci, takımının da birçok kilit maçına etki etti. Bu sezon 11 maçta kalesini gole kapatan Muslera, Terim yönetiminde çıktığı 14 lig maçının 6’sında gol yemedi. Başakşehir ve Fenerbahçe’ye karşı oynanan zirve maçlarında gol yemeden 4 puan kazanan takımının en iyilerinden olan Uruguaylı, son olarak Beşiktaş’a karşı 2-0 kazanılan mücadelede kalesini gole kapattı. 

Fernando Muslera, Fatih Terim ve Taffarel ile bu zamana kadar 2 lig, 2 Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final başarıları elde etti. 

10 KUPASI VAR
Galatasaray’da 7. yılını geçiren Fernando Muslera’nın toplamda 10 kupası bulunuyor. Uruguaylı eldiven, 3 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa şampiyonluğu ile 2011 yılından beri ligimizde en fazla kupa kazanan oyuncu konumunda.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.