Nagatomo: Yüzde yüz kalmak istiyorum!

Galatasaray'ın devre arasında Inter'den kiraladığı ve adeta gönüllerde taht kuran 'Samuray' Yuto Nagatomo, Türkiye Gazetesi'ne konuştu. Burhan Can Terzi'ye röportaj veren sempatik futbolcu "Yüzde yüz Galatasaray'da kalmak istiyorum" diyerek taraftara müjdeyi verirken, başarılarında Florya'daki ortamın etkisinin büyük olduğunu belirtti. Japon yıldız aynı zamanda Fatih Terim'i daha önceden de tanıdığını ancak beraber çalışınca farkını daha net gördüğünü söyledi.

YÜZDE YÜZ KALMAK İSTİYORUM
Takımda kalıp - kalmama kararı sadece benim verebileceğim bir karar değil ama burada çok mutluyum. Eğer şu an karar bana kalsa ve kararı ben verecek olsam yüzde yüz kalmak istiyorum. Burada gerçekten çok mutluyum. Inter ve Galatasaray nasıl bir karar verecek göreceğiz.

İNANARAK GELDİM
Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum ki buraya inanarak geldim. Fatih Terim’in burada olması kararımda etkiliydi ve tek hedefim şampiyonluk yaşamaktı. Takıma katıldıktan sonra Galatasaray’ın ne kadar büyük bir takım olduğunu bir kere daha anladım ve hem arkadaşlarımız hem de kulüp personelimiz bana her zaman çok yardımcı oldu. Çalışanlarımız görevi ne olursa olsun daima yüreğini ortaya koyuyor. Buradaki insanlar başarımızda büyük pay sahibi! Hedeflerin her zaman büyümesi gerekiyor. Seneye Şampiyonlar Ligi’nde başarıya odaklanılmalı.. 

TÜRK İNSANI YARDIMSEVER
Galatasaray'ın muhteşem bir taraftar grubu var. Türk insanı da her zaman çok yardım sever. Türk insanı gerçekten çok sıcakkanlı, çalışmayı seviyorlar ve birbirlerine saygı duyuyorlar.

TERİM'LE DEĞİŞTİM
Tabii ki gelmeden önce Fatih Terim ismini gayet iyi biliyordum ama bire bir çalışmadığım için karakterini ve sistemini yakından tanımıyordum. Buraya geldikten sonra ne kadar büyük bir karakter olduğunu görme şansım oldu. Futbolcularla baba oğul gibi ve ikili ilişkiler konusunda çok başarılı. Hem futbolu çok iyi biliyor hem de insan ilişkileri harika.. Eşimin de dediği gibi ben hayata her zaman pozitif bakan bir insanım ama Fatih Hoca’nın da etkisiyle artık daha da mutluyum ve bu da davranışlarıma yansıyor. Yani zaten her zaman mutluydum ama Galatasaray’a geldikten sonra bu mutluluğum daha da arttı

RODRİGUES ÇOK ÖZEL BİR İNSAN
Garry gerçekten çok özel bir insan. Futbolculuğunu zaten hepimiz görüyoruz; futbolu biliyor, kuvvetli ve çok süratli. Bunlar herkesin malumu ama herkesin bilmediği tarafı şu ki, gerçekten çok iyi kalpli bir insan. Benim buraya adapte olmamda ve iyi futbol oynamamda çok büyük pay sahibi oldu.

ANLATILAN KADAR VARMIŞ
Galatasaray’ı kendisine ilk anlatan ismin sarı-kırmızılıların eski yıldızı Wesley Sneijder olduğunu dile getiren Yuto Nagatomo, devre arası kulüpten resmî teklif gelince 3 isimle görüştüğünü söyledi. Japon futbolcu “Sneijder, Mancini ve Melo ile iletişim kurdum ve üçü de Galatasaray’a transfer olmam gerektiğini söyledi. Galatasaray’ın çok büyük bir kulüp olduğunu muhakkak kabul etmem gerektiğini söylediler. İstanbul hakkında çok fazla bilgim yok ama buraya geldikten sonra üçüne de hak verdim. Burası gerçekten çok güzel. İyi ki onlara kulak vermişim” dedi.

BEŞİKTAŞ DÖNÜM NOKTASI
Yuto Nagatomo, çok haklı bir şampiyonluk yaşadıklarını ifade ederken, 31. haftadaki Beşiktaş derbisinin önemine dikkat çekti. Rakiplerinin çok iyi bir takım olduğunu belirten Nagatomo “Onları durdurduk ve biz oynadık. Bence hem benim adıma hem de takım adına kırılma anı Beşiktaş galibiyetiydi. O maçın ardından hem benim hem de takımın kendine olan güveni arttı.” diye konuştu. 

SERDAR'I ÇOK BEĞENİYORUM
Yuto Nagatomo, en beğendiği Türk oyuncu kategorisinde tercihini takım arkadaşı Serdar Aziz’den yana yaptı. Japon futbolcu “Serdar Aziz’i beğeniyorum. Çok kuvvetli ve bire bir mücadelelerde son derece etkili” yorumunda bulundu. 

AŞÇIYI KAÇIRABİLİRİM
Uzak Doğu kültüründen gelen biri olmasına rağmen Türk mutfağına hemen uyum sağladığını söyleyen Nagatomo “Türk yemekleri gerçekten inanılmaz ve çok lezzetli. Balık ve et yemeklerini çok seviyorum. Buradaki kulübün aşçısına bir parantez açmak istiyorum, imkânım olursa onu Japonya’ya da götürürüm” dedi.

CENGİZ DAHA İYİ YERLERE GELECEK
Millî futbolcumuz Cengiz Ünder ile İtalya’da kısa da olsa karşı karşıya oynayan Yuto Nagatomo, genç oyuncudan övgüyle söz etti. Japon futbolcu “Serie A’da genç yaşta oynamak ve başarılı olmak kolay bir şey değil. Cengiz bu açıdan bakıldığında çok iyi işler yapıyor ve çok daha iyi yerlere gelecek” dedi.

EVİNİN ERKEĞİ
Ailenin önemini vurgulayan Nagatomo, İstanbul’u çok sevse de en çok evde vakit geçirmeyi yeğlediğini belirterek “Evimin inanılmaz derecede harika bir deniz manzarası var. İşim bittikten sonra bir an önce eve gitmek için can atıyorum. Çünkü o manzara beni rahatlatıyor” dedi.

JAPONYA'NIN STARIYIM
Yuto Nagatomo’nun Galatasaray’a transfer olmasının ardından, birçok Japon gazeteci, sarı-kırmızılı takımın müsabakalarını ve antrenmanlarını takip etti. Âdeta Galatasaray nerede onlar da oradaydı. Bu durumu Nagatomo’ya sorduk. 31 yaşındaki futbolcu “Japonya’da çok popülerim. Bu kadar Japon’un gelmesinin sebebi Japonya’da son derece ünlü olmam. Yedi sene Inter’de oynadım, 100’den fazla millî maçım var ve iki Dünya Kupası’nda forma giydim. Orada ilgi odağı olmam çok normal” dedi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.