STSL | Şampiyon Galatasaray!

Spor Toto Süper Lig'te son haftaya en yakın rakibinin 3 puan önünde lider giren Galatasaray, Göztepe'ye konuk oldu. Şampiyonluk için 1 puanın yettiği maçta Cimbom rakibini Bafetimbi Gomis'in penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti ve sezonu şampiyon tamamladı! 

Galatasaray şampiyonluk maçına Muslera, Linnes, Serdar, Denayer, Nagatomo, Donk, Fernando, Rodrigues, Belhanda, Feghouli ve Bafetimbi Gomis ilk onbiriyle başladı. İki takımında kontrollü başladığı maçta 12. dakikada Belhanda'nın pasında Garry Rodrigues yerde kaldı ve tehlikeli bölgeden serbest vuruş kazandık. Rodrgiues'in sert vuruşu az farkla dışarı çıktı. 21. dakikada ev sahibi Göztepe tehlikeli geldi. Sağ taraftan gelen ortada savunmadan seken topa Selçuk Şahin sert vurdu, kalede Muslera geçit vermedi. 36. dakikada Belhanda'nın ara pasında hareketlenen Bafetimbi Gomis'in sert vuruşu Beto'da kaldı. 41. dakikada Belhanda'nın ortasında Ryan Donk'un kafa vuruşu dışarı çıktı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve soyunma odasına 0-0 beraberlik ile girildi. 

Şampiyonluğa 45 dakika uzakta olan Galatasaray, ikinci yarıya çok iyi başladı. Oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan takımımız, 53. dakikada Garry Rodrigues ile gole yaklaştı. Fernando kısa oynadı, Rodrigues ceza sahasında topla buluştu. 2 rakibinden sıyrılan Rodrigues kaleye vurdu ancak üstten dışarıya çıktı. 57. dakikada Donk'un pasında Rodrigues ceza sahasına doğru hızlı hareketlendi, içeriye girmek istediği anda rakibinin müdahalesi sonrası yerde kaldı, hakem Cüneyt Çakır faulü verdi. Tehlikeli bölgeden kazanılan serbest vuruşta Feghouli'nin vuruşu üstten dışarı çıktı. 63. dakikada Feghouli çıkt, Sinan Gümüş oyuna girdi. 66. dakikada Nagatomo içeriye oynadı, Gomis sırtı dönük topu kontrol etti. Dönerken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Cüneyt Çakır penaltıyı verdi! Gomis attı, şampiyonluk geldi! 0-1 öne geçtik. Ayrıca Gomis attığı golle ligdeki gol sayısını 29'a yükselterek lig tarihinde en çok gol atan yabancı futbolcu oldu. 70. dakikada Cüneyt Çakır su molası verdi. 74. dakikada Garry Rodrigues hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kartla cezalandırıldı. 84. dakikada Younes Belhanda kenara gelirken Selçuk İnan oyuna dahil oluyor. 89. dakikada Garry Rodrigues kenara gelirken, Yasin Öztekin oyuna dahil oluyor. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Göztepe deplasmanından 0-1 galibiyetle dönen Türkiye'nin en büyük kulübü 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı! 

#Hedef21 diyerek başladığımız sezonda zaman zaman üzüldük, ağladık, pes ettik sandılar ama unuttukları bir şey vardı o da Fatih Terim'e sahip olan Galatasaray'ın önünde hiçbir şey duramazdı, nitekim duramadı da. Armasıyla, takımıyla, taraftarıyla, teknik ekibiyle şampiyonluğu en çok hakeden takım Galatasaray'dı, kutlu olsun! Tarihi 2 seneden ibaret olanlara, sezon boyu algı operasyonu yapanlara da iyi bir ders olsun. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.