2018 Dünya Kupası: Arjantin yine kayıplarda!

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda 21 Haziran Perşembe günü 3 maç ile geçildi. C grubunda beklentileri karşılayamasa da Avustralya'dan sonra Peru'yu da mağlup eden Fransa son 16 turuna kalmayı başardı. Peru ise turnuvaya veda etti. Bu grupta Danimarka ve Avustralya'nın kaderi ise son maçlarda belli olacak. Dün D grubunda ise tek maç oynandı ve bu maçta Arjantin ve Hırvatistan karşı karşıya geldi. Messi'nin yine hiçbir şey üretemediği maçta Modric önderliğindeki sistem takımı Hırvatistan 3-0 gibi net bir skorla kazanarak son 16'ya adını yazdırdı. Messi ve arkadaşlarının kaderi ise artık kendi ellerinde değil...

DANİMARKA 1-1 AVUSTRALYA
C grubunun en zayıf takımı olarak gösterilen Avustralya gruptaki ilk maçında Fransa karşısında elinden geleni yapıp, iyi direnmesine rağmen maçın bitimine 10 dakika kala Aziz Behich'in kendi kalesine attığı golle mücadeleyi 2-1 kaybetmişti. Kangurular dün de sürpriz sayılacak bir sonuç aldı; Fransa ile birlikte gruptan çıkmasına kesin gözüyle bakılan Danimarka karşısında 1 puanı kopardı. Danimarka maça beklendiği gibi hızlı başladı. Maçın 7. dakikasında Jorgensen'in pasında Eriksen'in ceza sahasında düzgün vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve baskısının sonucunu erken bir golle aldı Danimarka. Danimarka golün ardından da Avustralya kalesinde tehlikeler yaratmaya devam etti. 24. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Jorgensen, penaltı noktası çevresinden kafa vuruşunu yaptı ancak top ağlarla buluşmadı. Danimarkalı futbolcunun kafa vuruşu, az farkla dışarı çıktı. 37. dakikada Avustralya, Fransa maçında olduğu gibi VAR uygulaması sonrasında penaltı kazandı. Kornerden gelen ortada Leckie'nin kafa vuruşunda top Yussuf Poulsen'in eline çarptı. 38. dakikada penaltı atışını kullanan Jedinak, skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla rahat tempoda bitti. Maçın ikinci yarısında ise karşılıklı tehlikeler yaratılsa da Avustralya oyunu kilitlemeyi başardı ve iki takım sahadan 1 puanla ayrıldı. Grupta Danimarka puanını 4 yaparken, Avustralya ilk puanını almış oldu.

FRANSA 1-0 PERU
C grubunun diğer maçında grubun favorisi ve 3 puanlı Fransa, puansız Peru ile karşılaştı. Fransa ilk maçta özellikle Deschamps'ın her zamanki gibi ilk on bir ve oyuncu değişikli tercihleriyle eleştirdiği maçta zorlansa da Avustralya'yı 2-1 yenmişti. Fransa, Peru maçına biraz daha hareketli başladı. 12. dakikada Pogba kaleyi yokladı top sağ üstten auta gitti, 16. dakikada ise Griezmann'ın şutunu kaleci Gallese güçlükle önledi. Dakikalar 34'ü gösterdiğinde ise Fransa, Mbappe'nin 34. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Pogba'nın nefis ara pasıyla defansın arkasına sarkan Giroud'nun şutunda, top savunmaya çarpıp kaleci Gallese'nin üstünden kaleye yöneldi. Arkadan gelen Mbappe, topu boş kaleye gönderdi ve Fransa 19 yaşındaki yıldız forvetiyle 1-0'ı yakaladı. Mbappe bu golle Trezeguet'e ait olan büyük turnuvalarda gol atan en genç futbolcu ünvanını ele geçirdi. Peru ise ikinci yarıda beraberlik golü için elinden geleni yaptı özellikle 50. dakikada  Jefferson Farfan'ın pasında Aquino'nun ceza sahası dışından çektiği şut direkten auta çıktı. Peru'nun çabaları sonuç vermeyince maçı kazanmasını bilen Fransa puanını 6 yaparak son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. İki maçından puansız ayrılan Peru ise turnuvaya veda etti.

ARJANTİN 0-3 HIRVATİSTAN
Dün D grubunda oynanan tek maçta ise eleştirilerin odağındaki Messili Arjantin'in rakibi sistem takımı Hırvatistandı. Acaba bu maç Arjantin beklentileri karşılar mı? Messi farkını ortaya koyar mı? Soruları arasında maçın ilk pozisyonunu  Hırvatlar 5. dakikada Perisic ile yakaladı sol çaprazdan ceza sahasına giren Perisic'in şutunda kaleci Cabellero başarılıydı. Arjantin Enzo Perez, Hırvatistan Mandzukic ile kaleyi etkili yokladı ancak sonuç alamadı. 53. dakikada ise 37 yaşındaki Cabellero kendisine gelen geri pası istediği gibi uzaklaştıramadı; kısa düşen topu Bundesliga'da Eintracht Frankfurt ile iyi bir sezon geçiren Ante Rebic düzgün bir vuruşla Arjantin ağlarına gönderdi ve Hırvatistan'ı öne geçirdi. Bu golden sonra Hırvatistan'ın oyunu ele almasına Messi'nin de etkisizliği eklenince Arjantin etkili olamadı. 81'de Hırvatistan'ın maestrosu Modric uzaktan çektiği düzgün vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Uzatma dakikalarında ise 86. dakikada frikiği direkten dönen Rakitic bu sefer akan oyunda golü buldu ve maçın skorunu belirledi. Bu sonuçla Hırvatistan puanını 6 yaparak gruptan çıkmayı garantilerken, 1 puanlı Arjantin'in ise gözü kulağı bugün oynanacak Nijerya-İzlanda maçında olacak. Ronaldo'nun üst düzey performansa eriştiği ve adeta tek başına maç aldığı turnuvada Messi'nin sıradanlığı da büyük bir soru işareti...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.