2018 Dünya Kupası: Kroos galibiyeti getirdi!

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası tüm hızıyla devam etti. Üç maçın oynandığı günde ilk maçında Belçika, Tunus ile karşılaştı. 18.00 kuşağında ise ilk maçında çok büyük bir sürpriz yapan Meksika, Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Günün son maçında ise mutlak kazanması gereken Almanya, ilk maçında Güney Kore'yi yenen İskandinav ülkesi İsveç ile karşılaştı.


BELÇİKA 5-2 TUNUS
Günün ilk maçında turnuvanın yine gizli favorisi Belçika, İngitere karşısında son dakikada yıkılan Tunus ile karşılaştı. Belçika yine 3-4-3 ile sahaya çıktı. Maça çok hızlı başlayan taraf da Belçika oldu. 5.dakikada penaltı kazanan Avrupa temsilcisi Hazard'ın ayağından da golü buldu. Golden sonra baskısını devam ettirdiler. 16.dakikada ise bu kez United'ın golcüsü Romelu Lukaku turnuvadaki 3.golüne ulaştı. Golün ardından ise Tunus duran toptan golü bulmayı başarınca maç daha da keyifli bir hal almaya başladı. 30.dakikadan sonra ise Belçika tempoyu düşürdü. İlk yarının sonuna kadar oyunu sete döndüren Belçika, 45+3. dakikada golcüsü Romelu Lukaku ile farkı ikiye çıkardı. İkinci yarıda da Belçika aynı şekilde oyununa devam etti. 51.dakikada bu kez yıldızı ve takım kaptanı Eden Hazard savunmanın arkasına sarktı ve takımının 4. kendisinin 2.golünü attı. Farkın da verdiği rahatlıkla oyundan önce Lukaku sonra da Hazard'ı oyundan alan Roberto Martinez yerlerine Fellaini ve Batshuayi'yi oyuna sürdü. Michy Batshuayi oyuna çok hızlı girdi daha oyuna tam ısınamadan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleciyi çalımlayıp topu boş kaleye yuvarladı ancak Tunus savunması topu çizgiden çıkarıp gole izin vermedi. Birkaç dakaika sonra ise altıpas civarında top önüne düştü ancak Batman yine gole çeviremedi. 90+1. dakikada ise şanssızlığını kırdı ve sonunda golü buldu. Bu sonuçla birlikte Belçika 6 puanla grup liderliğini devam ettirirken, Tunus henüz puana sahip değil.


GÜNEY KORE 1-2 MEKSİKA
F Grubu ilk maçında son şampiyon ve favori Almanya'yı sürpriz yaparak mağlup eden Meksika, ilk maçında İsveç'e mağlup olan Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Meksika ilk maçta kazanan ilk 11'in de değişiklik yapmamıştı. Güney Kore de ise 2 değişiklik vardı. Maçı mutlak kazanması gereken ekip Güney Kore idi. Maça hızlı başlayan da Uzak Doğu temsilcisi oldu. Henüz maçın başından sağ kenardan 2 kez tehlikeli geldi ama Hirving Lozano'nun kritik müdahaleleri golü engelledi. Meksika ilk yarının ortasına doğru önce oyunu dengeledi ardından ise oyuna hükmetmeye başladı. 26.dakikada ise yine bir penaltı kararı çıktı ve Carlos Vela penaltıyı gole çevirip takımını öne geçirdi. İkinci yarıda Meskika'nın oyun ve skor üstünlüğü devam etti. Gole ihtiyacı olan Güney Kore hiçbir şekilde Meksika'ya cevap veremiyordu. 66.dakikada Javier Hernandez farkı ikiye çıkardı. Meksika güle oynaya galibiyete giderken 90+1'de Heung-Min Son müthiş bir gol atınca Meksika son birkaç dakika panikledi ama bir geri dönüşe de izin vermedi.


ALMANYA 2-1 İSVEÇ
Günün son maçında ise ilk maçında yenilen Almanya, Güney Kore'yi mağlup eden İsveç ile karşılaştı. Almanya ilk maça göre 2 değişiklik ile sahaya çıtkı. Mesut Özil yerine Marco Reus, Sami Khedira yerine Sebastian Rudy ilk 11'de şans buldu. Almanya maça öne çok yoğun bir presle başladı. Bekleri de katarak önde pres yapan Almanya geride ise sadece Boateng ve Rüdiger'i bırakıyordu. Almanya'nın ilk 11 dakikada İsveç'e 6 pas şans verdi. Almanya topa sahipti ama pozisyon bulma konusunda sorunları vardı. İsveç ceza sahası ve çevresinde kumelenince açmakta çok zorlandılar. Takımın oyunu genişletmek adına sorunları vardı. 2014 Dünya Kupası'nda Almanya false bek kullanıyordu lakin bu takımda bekler çizgiye basıyor kenarlar merkeze kayıyor. Savunmada 2 adam kalınca da İsveç gibi çabuk olmayan bir takım dahi Almanya'ya karşı 3-4 tane çok net kontra atak verebiliyor. İsveç'in penaltısını atlayan VAR sistemi yine tepki çekerken İsveç'in Toivonen'in ayağından gelen golle öne geçti. Almanya'nın için tehlikeli çanlar çalıyordu. İkinci yarıda Almanya Draxler yerine Gomez oyuna girdi. Gomez girdi. Almanya çift forvete döndü ve daha çok kaotik bir oyuna çevirdi oyunu. Sahte 9 yerine artık klasik bir forveti olunca İsveç stoperleri zorlanmaya başladı. Reus ile beraberliği yakalayan Almanya daha da baskıyı arttırdı ama pozisyon bulma konusunda yine sorunları vardı. 81.dakikada Boateng atılınca iyice panikledi Almanya. Son dakikada ise sahneye takımın en iyi oynayan ismi Kroos, Jimmy Durmaz'ın anlamsız faulünde ayak içiyle harika bir gol attı ve Almanya'yı gruptan çıkamama tehlikesinden kurtardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.