Ali Sami Yen Arena'da değişim başlıyor!

UEFA ile yapılan FFP anlaşmasının ardından, dün resmi olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılımı da kesinleşen Galatasaray'da yeni sezon için hazırlıklar başladı. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonuna doğrudan grup aşamasından katılacağı için sezonu diğer takımlara nazaran geç açacak olan Galatasaray'da stadyumda yeni sezon için bir çok değişiklik gerçekleştirilecek.

ZEMİNE ÖZEL BAKIM YAPILACAK
Şampiyonlar Ligi öncesinde UEFA yetkililerinin Ali Sami Yen Arena'da yapacağı incelemeler öncesinde Galatasaray yönetimi kolları sıvarken, tüm eksikliklerin de giderilmesi planlanıyor. Stadın zemini, hibrit çim sistemi ile daha önce yenilenirken bu kez bakımı daha da farklı bir şekilde yapılacak. En üstte bulunan 1 cm'lik tabaka kazınarak bakım yapılacak. Sahanın kenarında bulunan sentetik zeminde değişime gidiliyor. Bu zemin UEFA normlarında güncellenerek yeni bir madde ile değiştirilecek, bu yolla oyuncu sakatlanmalarının da azaltılması planlanıyor.

TRİBÜNLER TEK TEK İNCELENECEK
VIP ve localar da düzenlemeye gidilecek bölgelerden. Burada bulunan her şey neredeyse A'dan Z'ye değiştirilecek. Son teknoloji ürünlerin kullanılacağı VIP ve localarda konfor artırılacak. Stadın tüm koltukları tek tek incelenecek. Kırık olanlar yenilenirken bozuk olanlar da tamir edilecek. Stadın girişindeki turnikelerin yanı sıra tuvaletler ve ürün satışı yapılan alanlarda da tadilat yapılacak. Çalışmaların son bölümü ise stadın reklam panoları, bilboardlar ve ses sistemi olacak.

SOYUNMA ODALARI DEĞİŞECEK
Hakem odaları ve oyuncuların soyunma odaları da değişimin yapılacağı yerler olacak. Bu alanlarda da ihtiyaca göre yenileme olacak. Stadın elektrik tesisatı da bakıma alınacak. Elektrik tesisatı ve jeneratörler, UEFA yetkililerinin de en hassas olduğu konulardan. Stadın aydınlatması ile ilgili en ufak bir sorun istemeyen UEFA yetkilileri bu konuya çok dikkat ederken Galatasaray cephesi de hataya imkan vermemek için bu çalışmayı da her şeyden önce bitirecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.